Kādu koku vācieši stāda pie guļamistabas logiem, lai viņi varētu ātri aizmigt un pamosties atsvaidzināti: pārbaudīts, tas darbojas!

Kad vīrietis būvē māju, pirmā un vissvarīgākā lieta viņam ir garāža. Garāža ir svēta un neaizskarama, tur koncentrējas viss vīrišķais lepnums, tā ir varas centrs un citu vīriešu piesaistes vieta ciematā.

Dīvainas sakritības dēļ šī vieta saistās arī ar alu, kebabiem un dusmīgu sievu, ja vīrs pārāk kavējas savā vīrieša alā.

Sievietēm vissvarīgākais ir… ziedi. Katra sieviete sapņo, lai ap māju, tieši pie viesistabas vai guļamistabas logiem, ģimenes ligzdā, būtu nevis cementa maisi vai flīžu kaudzes, bet gan ziedi.

Tā ir vēl lielāka spēka vieta! Pietiek vīrietim sabojāt vismaz vienu ziedu, pārbraukt tam pāri ar ķerru vai nodarīt kādu citu nelaimi, tad vīrietis iepazīs visas sievietes dusmas.

Izpildiet šo testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Ziniet, kas ir kopīgs vīriešiem un sievietēm?

Tajā, ka pēc garāžas būvēšanas un puķu stādīšanas abi laulātie saprot, ka svarīgākais pie mājas ir nevis garāža un pat ne puķes, bet gan koki.

Bez kokiem jebkurš zemes gabals izskatās kā tuksnesis. Īpaši pēdējos gados, kad saule tik ļoti karsē akmeņus vai bruģa plāksnes, ka pat vakarā staigāt basām kājām pa apsildāmajām flīzēm kļūst par pārbaudījumu, kas ir sliktāks par indiešu jogu.

Kādus kokus parasti stādām pie mūsu mājām?

Ābeles, bumbieres, priedes, egles, tūjas, gāršas, reizēm ir arī plūmes, mežrozītes. Šķiet, ka ar to beidzas stādījumu kopums. Pārējais ir eksotika. Un tas viss stādīts, kā saimnieka dvēselei tīk, bieži vien tik neapdomīgi, ka nākas izcirst, cīnīties ar celmiem, saknēm un pūstošu bruģi.

Bet, ko jūs teiktu, uzzinot, ka Vācijā daudzi privātmāju īpašnieki gluži apzināti stāda pie mājas logiem nevis kokus kā pagadās, bet pavisam konkrētus kokus.

Un tas ir saistīts ar sekojošo: vācieši ir maksimāli praktiska tauta, princips “quadratische praktisch gut” ir pacelts līdz absolūtam. Un tas, kas ir noderīgs, atvieglo dzīvi, ir vispārēji populārs.

Parasti vācieši pie saviem logiem stāda nevis vienu, bet uzreiz trīs kokus:

Ceriņus

Liepas

Lasi vēl: Dabas zīmju vērotājs prognozē kāds laiks būs uz Lieldienām un uz aprīļa sākumu: ”+18, +20 grādu atzīme”

Dārza jasmīnu

Vācieši tik ļoti dievina ceriņus, ka pin no tiem vainagus, var stundām stāv ceriņu krūma priekšā, ieelpot smaržu un meklēt ziedu ar 5 ziedlapiņām. Viņiem pat ir konkurss par labāk izaudzēto ceriņu krūmu, un katru gadu tiek rīkoti dārznieku festivāli.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment