Meteorologs Jānis Trallis paziņojis par svētdienas laikapstākļiem, kuri nudien nesaudzēs nevienu!

Lieldienu laiks nāk ar īsti pavasarīgiem laika apstākļiem, un jaunākās prognozes ir pārsteidzošas un pat grūti ticamas.

Meteorologs Jānis Trallis, rakstot mikroblogošanas vietnē “X”, atsaucas uz pašreizējo ICON prognozi: “Lieldienās Latvijā gaidāms siltums līdz +22 grādiem, dažās vietās var būt stipras pērkona lietusgāzes (ar krusas un vētras risku).

Līdz otrdienai nokrišņu daudzums dažviet pārsniegs mēneša normu, bet nākamās nedēļas vidū visā valstī gaidāms sals.”

 

Kādas ir Lieldienu tradīcijas?

Lieldienas ir svarīgs un iecienīts svētku laiks Latvijā, kurš ir bagāts ar dažādām tradīcijām un rituāliem. Dažas no galvenajām Lieldienu tradīcijām Latvijā ietver:

Olu krāsošana: Viens no populārākajiem Lieldienu tradīciju elementiem ir olu krāsošana. Ģimenes un draugi bieži kopā krāso olas, izmantojot dažādus krāsvielu veidus un izmēģinot dažādas dizaina idejas. Pēc tam olas tiek lietotas dekorācijās un spēlēs.

Lieldienu olu meklēšana: Bērniem ir tradīcija meklēt Lieldienu olas, ko slēpj dārzā vai mājās. Šis tradicionālais pasākums ir saistīts ar prieku un jautrību, un bērniem tiek dota iespēja baudīt aktīvu laiku ar draugiem un ģimeni.

Lasi vēl: Pagātne 2024. gada aprīlī sasniegs 3 zodiaka zīmes un diemžēl tas nebūs pozitīvi

Lieldienu ēdieni: Lieldienas Latvijā ir saistītas ar īpašiem ēdieniem, piemēram, sieru kūku (skābo krējumu un sieru kūku), kaltētu zivju vai zirņu zupu, kā arī dažādus salātus un maizes izstrādājumus. Tradicionālais Lieldienu ēdiens ir cūkas šķiņķis.

 

Leave a Comment