Meteorologa Toma Briča bažas apstiprinās: viņš nāk klajā ar sliktām ziņām – tas sāksies nākošnedēļ un notiks visā Latvijā

Foto – Pexels

Tātad, šā brīža prognozes liecina, ka svētku dienā – sestdien, 4.maijā mūs lutinās patiešām skaists laiks – silts un saulains, gaisa temperatūra sasniegs no +17 līdz +22 grādiem, tikai Kurzemē pie Rīgas līča būs vēsāks laiks – tur no +11 līdz +16 grādiem silts. Svētdien gaidāms vējaināks laiks, turklāt vējš pūtīs jau no jūras puses, tāpēc vēsums būs jūtams jau visā piekrastes zonā, un gaiss iesils vairs tikai no +10 līdz +15 grādiem.

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no mušām, izmantojot tradicionālās metodes? Pārbaudītas metodes!

Citur valsts rajonos svētdien gaidāms vēl tomēr silts laiks – gaisa temperatūra solās no +16 līdz +21 grādam. Taču jau pēcpusdienā dažviet Latvijas rietumu un centrālajās daļās iespējams īslaicīgs lietus un pat pērkona negaiss.

Savukārt pirmdien jau viss strauji mainīsies – debesis lielākoties būs mākoņainas, daudzviet līs un gaisa temperatūra būs tikai no +9 līdz +14 grādiem.

Lasi vēl: Laputis mani vairs netraucē. Vienreiz apsmidzināju kultūraugus ar struteņu novārījumu un negantie kaitēkļi pazuda kā nebijuši

Nākamajā nedēļā kopumā laiku var raksturot kā vēsu, jo nākamās nedēļas vidū naktīs diemžēl gaidāmas arī salnas… Gaisa temperatūra var noslīdēt pat līdz -2 grādiem, tikai piekrastē pastāv cerība, ka salnas neuznāks arī naktīs.

Šī brīža prognozes liecina, ka nākamajā nedēļā pēcpusdienā gaiss iesils no +6 līdz +13 grādiem, bet no nākamās nedēļas beigām – no 10.maija pastāv cerības, ka laiks atkal kļūs pavasarīgi silts.

 

Leave a Comment