Mēness kalendārs dārzkopjiem nedēļai no 22. līdz 28. jūlijam: lietas, kas jums noteikti jāizdara

Saskaņā ar dārzkopja Mēness kalendāru jaunajā darba nedēļā būs divas darbam ar zemi un augiem nelabvēlīgas dienas, kas iekritīs dilstošā Mēness ceturtajā fāzē.

Tā ir diezgan reta parādība, tā notiek reizi 12 gados. Mēs jums pastāstīsim, ko drīkst un ko nedrīkst darīt zemes gabalā no 22. līdz 28. jūlijam.

Ņemot vērā šo kalendāru, jūs varat laicīgi saplānot savus dārza darbus, lai jūsu darbs sniegtu maksimāli lielāko labumu.

22.jūlijs

Dilstošais Mēness ir Ūdensvīra zīmē. Ieteicams stādīt augus uz atbrīvotām dobēm saskaņā ar augsekas principu. Diena ir labvēlīga arī sējas siderātu sēšanai atbrīvotajās platībās. Jūlijā var stādīt vairākus dažādus siderātus (zaļmēslojuma augus), kas uzlabo augsnes struktūru, papildina augsni ar uzturvielām un samazina nezāļu izplatību. Daži piemēroti siderāti stādīšanai jūlijā ir: Facēlija, griķi, ziemas rudzi, āboliņš, mārrutki, lucerna, sinepes.

Mandarīnu rahat-lukuma recepte bez želantīna – nav iespējams atteikties

Stādot siderātus jūlijā, ir svarīgi nodrošināt, ka augiem ir pietiekami daudz ūdens, jo šajā laikā var būt sausums un augstas temperatūras. Siderāti palīdzēs saglabāt augsnes auglību un sagatavot dārzu nākamajām kultūrām.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu par pārējiem datumiem

Leave a Comment