Mēģinot un eksperimentējot, nonācu pie ideālas biezpiena plāceņu receptes: tā ir tik garda un cepot neizplūst!

 

Pagatavošanas gaita:

Ņemam biezpienu, es izvēlos mīkstu un vienmērīgas konsistences biezpienu, ja ņemam rupjāku biezpienu, tad labāk sablenderēt vai izberzt caur sietu. Vissvarīgākais nosacījums ideāliem biezpiena plāceņiem ir sauss biezpiens. Tāpēc noteikti vispirms izspiež biezpienu, es to lieku marlē un saspiežu, cik vien iespējams.

Mērām svaru jau izspiestam biezpienam, es ņemu 500 gramus. Sakuļ ar 1 olu un pievieno cukuru. Neiesaku pievienot daudz cukura, jo cukurs atšķaidīs biezpienu, ja garšo saldāks, tad gatavos biezpiena plāceņus labāk pārkaisīt ar pūdercukuru. Manai gaumei ideālā cukura proporcija ir 1 ēd.k. uz 500 gramiem biezpiena.

Tagad pievienoju 2 ēd.k. mannas, pēc svara tie ir 30 grami. Samaisa un atstāj masu nostāvēties 10-15 minūtes. Lai manna uzbriest un uzsūc lieko mitrumu. Jums var būt nepieciešama vēl 1 ēdamkarote. Tas viss ir atkarīgs no biezpiena mitruma un olas lieluma. Man to šodien nevajadzēja.

Lasi vēl: Es to vienkārši izleju uz nezālēm, un tās nekavējoties izžūst. Es jums parādīšu triku, kā nezāles ātri un uz visiem laikiem iznīdēt!

 

Pagājušas 15 minūtes, vēlreiz samaisa biezpienu un sadala daļās. No katras daļas izgatavojam mīklas pikučus. Es uztaisu 10 gabalus, kas sver 60 gramus.

Tagad ņemam vienu mīklas pikuci, ar rokām piešķiram tam plāceņa formu un apviļājam miltos. Tagad mēs padarām malas gludas. Ņemu metāla riņķi, riņķī ielieku plāceni un strauji kustinu formu, lai maliņas sanāk tieši tādas, kādas vajag. Lūk, kā es to daru:

Tagad sāksim cepšanu. Ņemam pannu, vislabāk pannu ar biezām sienām, var cept sviesta un saulespuķu eļļas maisījumā. Es parasti cepu saulespuķu eļļā, nepievienojot sviestu, jo sviests ļoti piedeg un biezpiena plāceņi neizdodas tik skaisti.

Lasi vēl: Pazīstamā ezotēriķe Vasilisa Volodina nosauc 3 Zvaigžņu zīmes, kam maijā būs galvu reibinošs laimests: bagātība, mīlestība un veiksme

Uzkarsē pannu un liek tajā biezpiena plāceņus. Tagad ir svarīgi cept tos uz lēnas uguns. Manai plītij ir 9 režīmi, es gatavoju 5. režīmā. Tas aizņem apmēram 1,5-2 minūtes katrā pusē. Tie lieliski saglabā savu formu, tāpēc nav problēmu ar apgāšanos.

Lasi vēl: Maijā ātri iegādājos daudz iepakojumus sodas; pietiek divām dienām – es apstrādāju krūmus, ziedus un dobes ar sodu

Cik liels seriāla ''Ugunsgrēks'' fans tu esi?

Cik daudz tu pārzini latviešu seriālu ''Ugunsgrēks''? Noskaidro savas zināšanas aizpildot šo testu! 

1 / 2

Kurā Latvijas pils viesnīcā tika filmēts seriāls? 

2 / 2

Kurā gadā sāka rādīt seriālu 'Ugunsgrēks'?

Your score is

The average score is 61%

0%

Lasi vēl: Kotletes “Putna piens”: ja es gatavoju vistas kotletes, tad tikai šādā veidā

Es papildus nelieku vāku, jo plāceņiem ir pieteikoši ilgs laiks sasilt un pagatvoties. Gatavos plāceņus pasniedz ar krējumu vai ievārījumu. Starp citu, es bieži pagatavoju vairāk un plāceņus sasaldēju, tie ātri atkūst un nedaudz apcepties labi izsilst!

Leave a Comment