Marts būs pārsteidzošs. Meteorologi ir sagatavojuši jaunu prognozi pavasara sākumam

Meteorologi ir sastādījuši jaunu laika prognozi pavasara sākumam. Sinoptiķi uzskata, ka ar lielu varbūtības pakāpi marts atšķirsies no ierastajiem priekšstatiem par to. Un no klimatiskā viedokļa šis mēnesis burtiski liksies kā ziemas turpinājums.

Pēc ekspertu teiktā, neskatoties uz to, ka līdz martam vēl ir palicis vairāk nekā mēnesis, sinoptiķi jau gatavo ilgtermiņa prognozes šim periodam.

Un jaunie dati liecina, ka pavasaris Austrumeiropā nesāksies gluži tā, kā gaidīts. Meteorologi uzskata, ka marts būs gandrīz pilnvērtīgs ziemas mēnesis.

Pēc ziemas anomālijām, kad daudzus Austrumeiropas reģionus pārņēma rekordliels sals, ievērojams aukstums turpināsies arī agrā pavasarī.

Piemēram, Baltijas jūras piekrastē, kā prognozē sinoptiķi, marta sākumā temperatūra pazemināsies līdz mīnus 20 grādiem pēc Celsija. Sasilšana gaidāma tikai mēneša trešajā dekādē, bet paralēli tam uzbruks jaukta tipa snigšana.

Lasi arī: Tēti, vai tu nevarētu pārbaudīt e-pastu vai izlasīt avīzi vēlāk? Vai mēs varam vienkārši pavadīt laiku kopā?

Arī Eiropas centrālajos reģionos martam vajadzētu būt neparastam. Daudzviet vismaz marta pirmajā pusē temperatūra pazemināsies līdz mīnus 17 grādiem pēc Celsija. Un pēc sausās ziemas dabai vajadzētu to kompensēt un pašā pavasara sākumā reģionā sagādāt ļoti spēcīgas sniega lietusgāzes.

Lasi vēl:  VID Beidzot atklāj, cik īstenībā daudz naudas uz konta drīkst saņemt no paziņām un radiem

Lasi arī:  Būs ļoti auksti un briesmīgi! Sinoptiķi jau laicīgi ceļ trauksmi par gaidāmo laiku rīt – Tas būs murgs…

Vienīgā vieta valstī, kur Eiropā gaidāma komfortabla temperatūra, būs dienvidu reģioni. Taču tur pastiprināsies vējš, kas brāzmās sasniegs 25 metrus sekundē. Un šāda vēja dēļ pat ierasti karstajās Eiropas daļās nevajadzētu rēķināties ar siltu pavasara sākumu.

Kāds pavasaris būs gaidāms Latvijā un vai sals beidzot atkāpsies? Lasām tālāk!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment