Marts būs pārsteidzošs. Meteorologi ir sagatavojuši jaunu prognozi pavasara sākumam

ASV meteoroloģiskā organizācija “AccuWeather” prognozē, ka kalendārā pavasara pirmajā pusē Latviju piedzīvos aukstuma viļņi un sniegs. Kopumā organizācija prognozē, ka pavasara sezonai valstī būs raksturīga vēsa temperatūra.

Organizācija izdevusi pavasara prognozi Eiropai, saskaņā ar kuru Igaunijā un Latvijā gaidāms vēss pavasaris, savukārt Lietuvā tiek prognozētas izteikti krasas temperatūras svārstības, silto laiku strauji izspiežot īslaicīgi sals un sniegs.

Meteorologs Tailers Rojs skaidro, ka martā un aprīlī Polijā, Baltijā un Baltkrievijā būs vērojama auksto gaisa masu saplūšana un pavasara siltuma atnākšana no dienvidu reģioniem, padarot šīs teritorijas par nozīmīgu kaujas lauku.

 

Aukstās gaisa masas saglabāsies virs Skandināvijas un ik pa laikam paplašināsies uz dienvidiem līdz Baltijai, pārsvarā skarot Igauniju un Latviju, palaikam sasniedzot arī Lietuvu, Poliju un Baltkrieviju.

Sniegs Baltijā joprojām var būt gan martā, gan aprīlī piedzīvotajos aukstajos periodos. Aktīvā ciklona darbība bieži izraisa vētrainu laiku Centrāleiropā un Rietumeiropā.

Lasi vēl:  VID Beidzot atklāj, cik īstenībā daudz naudas uz konta drīkst saņemt no paziņām un radiem

Lasi arī:  Būs ļoti auksti un briesmīgi! Sinoptiķi jau laicīgi ceļ trauksmi par gaidāmo laiku rīt – Tas būs murgs…

Vāciju, Franciju, Lielbritānijas dienvidus un Beniluksa valstis bieži ietekmē vējaini un lietaini apstākļi. Šopavasar iepriekš minētajās valstīs būs paaugstināts nokrišņu daudzums, kas atsevišķos reģionos var izraisīt plūdus.

Vācijā dienvidu un rietumu apgabalos ir lielāks plūdu risks, savukārt austrumu un ziemeļu reģionos, tostarp Drēzdenē, Berlīnē un Hamburgā, nokrišņu daudzums var būt nedaudz mazāks par vidējo.

Arī interesanti: Diena kā radīta sarežģījumu risināšanai – Andželas Perlas dienas horoskops 22. janvārim visām zodiaka zīmēm

Leave a Comment