Manam vīram ļoti garšo šis pīrāgs. Mīkla kārtaina, pildījums neparasts no produkta, kāds ir katram. Neviens neuzminēs, no kā tas ir, līdz brīdim kad pateiksiet!

Šis ir ļoti neparasts pīrāgs no banāla produkta, kas ir ikvienam. Bet garša ir pavisam cita. Jūs neuzminēsiet, ko es pievienoju pildījumam.

Sagatavošana

Bļodā iesijā 150 g miltu, pievieno 1/3 tējkarotes sāls.

100 g saldēta sviesta sarīvē uz rupjās rīves. Kad esat sarīvējis daļu sviesta, samaisiet to ar miltiem un turpiniet rīvēšanu.

Tālāk ar rokām berzējiet sviestu un miltus, līdz iegūstat viendabīgas miltu drupatas.

Lai kūka būtu kārtaināka, labāk izmantot saldētu sviestu. Lai to izdarītu, ievietojiet eļļu saldētavā uz 1 stundu. Drupačām pievieno 3 ēdamkarotes 20% skābā krējuma. Atsevišķi dzēst 0,5 tējkarotes sodas, 0,5 tējkarotes 9% etiķa un visu lej bļodā.

Ar rokām mīciet mīklu. Sākumā šķiet, ka šķidruma ir par maz, bet zem roku siltuma sviests izkūst un mīkla sanāk bumbiņā. Šo mīklu nevar mīcīt ilgu laiku, mēs ātri strādājam ar rokām, lai tikai savāktu sastāvdaļas. Pārklājiet mīklu ar maisiņu un ievietojiet to ledusskapī uz 2 stundām.

Pildījumam: 2 lieli sīpoli, režīms pusgredzenos vai ceturtdaļgredzenos. Cepšanas pannā ielej 3 ēdamkarotes rafa. rast. eļļas Sīpolu apcep karstā eļļā, līdz tie kļūst mīksti un viegli zeltaini.

Tālāk pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Pēc tam uz rupjās rīves sarīvē 2 kausētos sierus. Sajaucam! Garšojam pildījumu pēc sāls. Atdzesējiet pildījumu, līdz tas ir silts.

Atsevišķi bļodā sadaliet 2 olas. Sakuliet tos ar dakšiņu, lai izjauktu olas struktūru. Tālāk pievienojiet 50 g sasmalcinātu diļļu, sāli un piparus pēc garšas. Sajauc.

Kad sīpoli un kausētais siers atdzisuši, pievieno sakultās olas. Sajauc. Pildījums ir gatavs. Izņem mīklu no ledusskapja. Apkaisiet galdu ar miltiem un nogrieziet 1/3 mīklas.

Vispirms izrullē lielāko daļu mīklas (2/3) viendabīgā kārtā d – 22cm +3cm sāniem. Pēc tam mazāko mīklas daļu izrullē aplītī d – 22 cm. Ietauko veidni d – 22 ar plānu plūmju kārtiņu. eļļas Izklāj lielāku mīklas kārtu un veido malas. Piepildiet mīklu ar pildījumu.

Virspusi pārklāj ar mazāku mīklas gabalu. Salieciet malas uz iekšu un nospiediet ar dakšiņu.

Mīklas virspusi apsmērē ar sakultu olu. Cep pīrāgu iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī t – 170-190 *C 30-40 minūtes līdz zeltaini brūnai. Temperatūru izvēlamies atkarībā no tā, cik intensīvi cepeškrāsns cep.

Pīrāgu pilnībā atdzesē. Pēc tam noņemiet atsperu formu. Sagriež gabaliņos.

Mīkla ir pārslains un tās nav daudz. Pildījums garšīgs un neparasts, struktūra mīksta un viendabīga. Sīpolu gandrīz nevar sajust no pirmā acu uzmetiena, ir grūti saprast, no kā sastāv pildījums. Tāda sajūta, ka pildījumā ir sēnes. Sastāvdaļas labi sader kopā un kopumā sanāca garšīgi.

Vispār, ja jums garšo sīpoli, tad jums patiks sīpolu pīrāgs!

Sastāvdaļas d formai – 22 cm:

Milti – 150 g

Sāls – 1/3 tējk

Notecina. sviests – 100 g

Skābais krējums 20% – 3 ēd.k

Soda – 0,5 tējk

Etiķis 9% – 0,5 tējk

Pildījumam

Sīpols – 2 gab.

Kausēts siers – 2 gab

Lasi vēl: Noķer zelta zivtiņu aiz astes: Globa runāja par superīgu veiksmi piecām zvaigžņu zīmēm septembrī

Olas – 2 gab

Dilles – 50 g

Sāls un melnie pipari pēc garšas

Raf. rast. eļļa – 3 ēdamk

Pārklāšanai

Ola – 1 gab

Labu apetīti visiem!

 

Leave a Comment