Marinēti tomāti ar sīpoliem: mēs tev iemācīsim 3 pavisam vienkāršus trikus

Unikālā recepte tiek nodota no paaudzes paaudzē, tiek iemīļota – un ziemai tiek sagatavotas burciņas. Gardi salāti – un ārkārtīgi garšīga marināde. Un pats galvenais – sabalansēts.

Es gatavoju līdzīgu recepti, bet ne gluži vienādu. Šī recepte ir sena, mana mamma reiz izlasījusi žurnālā. Tajā ir mazāk eļļas, nedaudz savādāks sāls, cukura, etiķa līdzsvars – un ir garšvielu un garšaugu aromāts, kas rada šo unikālo garšas buķeti.

Un ir 3 gatavošanas smalkumi, kas palīdzēs salātiem kļūt patiesi perfektiem.

Marinēti tomāti ar zaļumiem, garšvielām un sīpoliem: recepte + sastāvdaļas

1) Šim pagatavojumam nepieciešami gaļīgi, blīvi tomāti – ne pārgatavojušies, mīksti, plaisājoši. Lielie ir labi, taču tie pilnībā neietilps burkā.

Tomātus sagriež gredzenos. Sīpolu sagriež pusgredzenos un platās “spalvās”. Atkal, ne pārāk smalks.

Nomazgājiet zaļumus: pēc izvēles – baziliks (zaļš ir labs, kontrastam) – rozmarīns, timiāns. Vai pētersīļi. Varat to rupji sasmalcināt vai vienkārši sadalīt īsos zaros.

Triks 1. Nevajadzētu griezt plānos gredzenos, bet ne salātu šķēlēs: tās var zaudēt formu un kļūt mīkstas.

Varat to sagriezt lielās šķēlēs – arī lieliska iespēja. Bet gredzenus var salikt cieši un skaisti, papildināt ar sīpoliem un zaļumiem: tie nesadalās un nezaudē formu.

2. triks. Un ķiploki ir pēc garšas: lai iegūtu raksturīgu ķiploku smaržu un pikantumu, sasmalciniet ķiplokus mazākos gabaliņos. Maigām ķiploku notīm – atstājiet krustnagliņas veselas.

Un arī. Ja nepieciešams intensīvāks smaržīgo piparu vai jebkuru pievienoto garšvielu aromāts, labāk tos pievienot marinādei un vāra minūti vai divas: tie skaidrāk atklās garšu.

2) Tomātus liek burciņās (sterilizētos) kārtās, ar sīpolu kārtu un zaļumu kārtu. Slāņos novietojiet ķiplokus, smaržīgos piparu zirņus un paslēpiet lauru lapu.

Novietojiet cieši, nespiediet pārāk stipri: marinādi jāieliek burkās un jāapvelk tomāti.

3) Pagatavo marinādi. Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno sāli, cukuru, augu eļļu un visbeidzot pievieno etiķi. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, izslēdz.

Triks 3. Ļaujiet marinādei nedaudz atdzist, lai tā ir silta. Verdošs ūdens var applaucēt sagrieztus tomātus, īpaši rozā. Tie kļūs mīksti, nezaudēs formu un garšu.

Lasi vēl: Eksperti nosauc labākās iespējas, ar ko aizstāt antistatiķi apģērbiem

Ar marinādi pārlej tomātiem, lai nepaliek tukšumi. Nosedziet ar sterilizētiem vākiem un lieciet sterilizēt. Litru burkas sterilizē 8-10 minūtes, pusotra litra burkas – nedaudz vairāk.

Protams, zaļumi zaudēs savu košo krāsu. Tāpēc man īsti nepatīk violetais baziliks: tas kļūst tumšāks un kļūst mazāk pievilcīgs. Bet krāsa neietekmē garšu – tā ir pārsteidzoši laba.

Sastāvdaļas:

Tomāti;

Sīpols;

Ķiploki;

Zaļumi – baziliks, timiāns, pētersīļi – pēc garšas;

Marinādei:

Ūdens 1 l;

Sāls 1 ēdamkarote;

Cukurs 2 ēd.k. ar kaudzīti vai 3 ēd.k. bez kaudzītes;

Augu eļļa 1 ēdamkarote;

Etiķis 9% 50 ml;

Lauru lapas (1-2 gab. uz 1 litra burciņu), melnie pipari.

 

Leave a Comment