Mājas pastēte: vistas aknām pievienojiet arī vistas gaļu un brendiju, lai iegūtu izsmalcinātu gardumu

Šādu pastēti gatavo ne tikai no aknām, un tās garša izrādās ļoti bagātīga.

Pastēte ir viegli pagatavojama un labi sader ar maizes un konditorejas izstrādājumu groziņiem, ko bieži pasniedz saviesīgos pasākumos. Klasisku pastēti var pagatavot tikai no aknām, bet, ja tai pievienosiet vistas gaļu, tā būs ļoti garšīga.

Sastāvdaļas mājas pastētei

500 g vistas aknu

1 vistas fileja

2 vistas stilbiņi

1 vidēji liels burkāns

1 sīpols

150 g sviesta

50-100 ml saldais krējums

2 ēdamkarotes brendija/viskija

2 ēdamkarotes cukura

2 olas

Sāls un pipari pēc garšas

Mājas pastētes pagatavošana

Vistas fileju un  vistas (vai cāļa) stilbiņus vāra sālītā ūdenī ar garšvielām un burkāniem. Saglabājiet buljonu, tas būs nepieciešams citām receptēm, tāpēc to var pat sasaldēt. Izņemiet gaļu un burkānus un atdzesējiet.

Sīpolu sagriež kubiņos un viegli apcep sviestā. Pievieno aknas un apcep no abām pusēm. Pievienojiet sāli un piparus pēc savas gaumes un garšas. 2 minūtes pirms cepšanas beigām akniņas pārkaisa ar cukuru un pārlej ar brendiju vai viskiju. Sautē, līdz alkohols ir iztvaikojis un palikusi tikai brendija vai viskija garša un smarža.

Vārīto vistas fileju un stilbiņus, kā arī burkānus un aknas sagriež nelielos gabaliņos. Visu kopā ar izkausēto sviestu ievieto blendera bļodā un saputo līdz viendabīgai masai.

Lasi vēl: Laimīgākie bērni dzīvo Nīderlandē: 6 lietas, ko nedara viņu vecāki

Beigās pievieno saldo krējumu – 50 ml vai pat 100 ml. Saldā krējuma daudzumu var variēt, atkarībā no pastētes biezuma. Krējums un sviests piešķir pastētei vieglu krēmveida garšu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Paštaisīta pastēte ir gatava! Ievietojiet uz stundu ledusskapī, lai savelkas visas garšas, un varat gatavot pastētes sviestmaizes, vai arī ar šo pastēti pildīt groziņus, sāļos cepumus u.tml. Garša būs patiešām izsmalcināta!

 

Leave a Comment