LVĢMC Tikko izplatījis ļoti pamatīgu brīdinājumu par laikapstākļiem Tuvākajās dienās!

Maija pēdējās nedēļas nogales sestdiena un svētdiena solās būt galvenokārt saulainas. Tomēr dažviet debesīs parādīsies gubu mākoņi, kas var atnest īslaicīgas lietusgāzes. Atsevišķās teritorijās iespējamas arī intensīvas pērkona lietusgāzes, kas var būt pavisam īslaicīgas, taču spēcīgas un ar krusas iespējām. Kurzemes reģionā nokrišņu iespējamība būs vislielākā. Vējš būs pārsvarā lēns, neradot būtiskas izmaiņas laika apstākļos.

Austot saulei, gaisa temperatūra būs līdzīga kā iepriekšējās dienās, svārstoties no +9 līdz +17 grādiem. Dienas gaitā, īpaši pēcpusdienā, gaiss ievērojami uzsils, sasniedzot no +25 līdz +29 grādiem. Tomēr piekrastes rajonos temperatūra būs nedaudz zemāka, paliekot dažus grādus zemāka nekā pārējā teritorijā. Šāda temperatūras amplitūda saglabāsies visu dienu, nodrošinot siltu un patīkamu laiku lielākajā valsts daļā.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Nākamnedēļ prognozētie laikapstākļi būs līdzīgi pašreizējiem, ar siltām un saulainām dienām. Karstākajās dienās temperatūra varētu paaugstināties līdz +26..+31 grādam, padarot tās par īsteni vasarīgām.

 

Katru dienu būs iespējamas lokālas pērkona lietusgāzes, kas, lai arī īslaicīgas, varētu būt spēcīgas un atnest īslaicīgu atvieglojumu no karstuma. Tomēr valsts lielākajā daļā sausuma situācija pastiprināsies, jo nokrišņu daudzums būs nepietiekams, lai kompensētu siltuma izraisīto mitruma iztvaikošanu. Tas varētu radīt bažas lauksaimniekiem un dārzu īpašniekiem, jo sausums varētu ietekmēt ražu un augļu dārzu stāvokli.

Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centrs ziņo, ka nākamnedēļ vidējā gaisa temperatūra būs aptuveni septiņus grādus augstāka nekā ierasts šajā sezonā. Šis ievērojamais temperatūras pieaugums liecina, ka jūnijs varētu kļūt par vienu no karstākajiem mēnešiem Latvijas meteoroloģiskajā vēsturē.

 

Visbīstamākais daudzdzīvokļu mājas stāvs – šeit labāk nedzīvot; Nav nepieciešams neko teikt, sapratīsi pats

Ja šī prognoze piepildīsies, nākamnedēļ varētu piedzīvot ne tikai ievērojami siltākus laikapstākļus, bet arī būtisku ietekmi uz ikdienas dzīvi un vidi. Ilgstoši augsta temperatūra varētu radīt papildus slodzi ves**bas aprūpes sistēmai, jo karstuma viļņi var izraisīt karstuma dūrienus un citas ar karstumu saistītas ves**bas problēmas.

Lauksaimniekiem un dārzu īpašniekiem var rasties papildus izaicinājumi, jo augstā temperatūra paātrina mitruma iztvaikošanu, kas var izraisīt sausuma apstākļus un ietekmēt ražu. Tāpat augstais karstuma līmenis var veicināt ugunsgrēku risku, īpaši mežu un kūdras purvu apvidos. Turklāt cilvēkiem būs jāpielāgojas karstajiem laikapstākļiem, meklējot veidus, kā uzturēties vēsumā un pasargāt sevi no pārkaršanas.

Leave a Comment