Ko 26.maijā nedrīkst darīt, lai labklājība tevi nepamestu? Tas ir nozīmīgi!

Cilvēki baidījās pārkāpt stingros noteikumus, kas viņiem bija mantoti no senčiem, lai nenobankrotētu. Viņi ticēja, ka šajā dienā šis noteikti ir jāņem vērā. 

Tautas zīmes 26. maijam: ko nedrīkst darīt

Mūsu senči uzskatīja, ka 26. maijs nav piemērots lieliem pirkumiem. Iztērējot ievērojamu naudas summu, jūs varat nonākt parādos. Būs grūti norēķināties ar kreditoriem, tāpēc šajā dienā vajadzētu iegādāties tikai visnepieciešamākās lietas, piemēram, pārtiku.

Saskaņā ar ticējumiem šajā dienā nedrīkst atdot savas lietas. Pirms šķirties no nevajadzīgām drēbēm un apaviem, pagaidiet vismaz vienu dienu. Pretējā gadījumā kopā ar tām jūs varat zaudēt veselību un veiksmi.

Esiet uzmanīgi ar traukiem. Ja nejauši saplīsis šķīvis, nepieskarieties šķembām ar rokām: tās jāsavāc ar drānu un jānoglabā zem koka pēc iespējas tālāk no mājas.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Centieties dienu pavadīt labā noskaņojumā. Nevajadzētu izliet asaras, citādi jums būs grūti dzīvē. Nevajadzētu sūdzēties par savu likteni tā paša iemesla dēļ: jūs tikai piesaistīsiet vēl vairāk nepatikšanu.

Tomēr arī 26. maijā nav ieteicams lielīties ar saviem sasniegumiem. Senos laikos mēdza teikt, ka jūs varat tikt aplaimots un zaudēt to, ar ko lepojaties.

 

Jums nevajadzētu palikt gultā ilgāk nekā parasti. Tas var izraisīt saslimšanu.

Ja ticat tautas zīlēm, šajā dienā neatstājiet matus uz ķemmes. Tie pēc iespējas ātrāk jānoņem un jāizmet. Tam, kurš pārkāps aizliegumu, senatnē solīja skandālus ģimenē.

Lasi vēl: Visu atlikušo nedēļu visā Latvijā ir izsludināts dzeltenais brīdinājums! Iedzīvotājiem jāpiesargās

Vai jūs baidāties no problēmām ar finansēm? Tad pēc pusdienām naudu neskaitiet un vakarā neatstājiet vaļā logus.

Tautas zīmes 26. maijam: ko jūs varat darīt

Krievijā šajā dienā tradicionāli sēj griķus. Tāpat šajā dienā mēdza taisīt zobus. Tie, kuri cieta no sāpēm, centās atrast koku ar dobumu, nogrieza no tā zaru un nolasīja uz tā īpašu sazvērestību.

Pēc tam zariņš bija jāpieliek sāpošajam zobam. Tika uzskatīts, ka šis vienkāršais rituāls palīdzēs atrisināt problēmu.

 

Leave a Comment