Ļoti nepatīkama ziņa visiem iedzīvotājiem saistībā ar elektroenerģijas cenām

Šodien soctīklos parādījās ļoti nepatīkama informācija saistībā ar elektroenerģijas izmaksām uz tuvāko laiku. ”Latvenergo” pārstāvji šodien izteicās par šo ziņu. 

Elektroenerģijas cenas pagājušajā nedēļā pieauga lielākajā daļā reģionu, kuriem Nord Pool pārdod. Latvijā un Igaunijā vidējā elektroenerģijas cena par megavatstundu pieauga par 19% un bija 86,52 eiro.

Lietuvā vidējā elektroenerģijas cena bija 87,01 eiro/MWh, kas ir par 15% vairāk nekā iepriekšējās nedēļas dati.

Elektroenerģijas cena pagājušajā nedēļā strauji pieauga Eiropā, vidējai cenai Nord Pool reģionā pieaugot par 23% līdz 100 eiro/MWh. Centrāleiropā cenas pieauga vēl vairāk, Francijā vidējai cenai pieaugot par 36% līdz 125,16 eiro/MWh un Vācijā pieaugot par 35% līdz 120,39 eiro/MWh.

Lasi vēl: Dziedātājs Miks Dukurs pavisam nesen ļoti atklāti pastāstījis par kādu savu atkarību: ”Kā beidzās pēdējā reize”

 

Elektroenerģijas patēriņš Latvijā salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu samazinājies par 6%, savukārt Igaunijā par 11%. Tikmēr Lietuvā elektroenerģijas patēriņš pieauga par 1%.

Pagājušajā nedēļā elektroenerģijas ražošana Baltijā samazinājās par 6%. Kopā saražoti 400 GWh, no kuriem 254 GWh no Latvijas, 72 GWh no Igaunijas un 74 GWh no Lietuvas.

 

Leave a Comment