Lietusgāzes, pērkona negaiss un +35 grādu karstums: meteorologi brīdina austrumeiropiešus par trakulīgiem laikapstākļiem jūnija otrā pusē

Jaunajā nedēļā ievērojami uzlabosies laikapstākļi Austrumeiropas reģionā, pateicoties siltā gaisa ieplūšanai no Tuvajiem Austrumiem.

Nedēļas nogalē lielākajā daļā Austrumeiropas jau bija saulains un silts laiks, temperatūra sasniedza +26…+29 C. Tomēr šīs jaunās nedēļas sākumā gaidāms vēl karstāks laiks.

Tiek prognozēts, ka pirmdien un otrdien Austrumeiropas rietumu un ziemeļu rajonos ciklona dienvidu perifērijas ietekmē iespējams īslaicīgs lietus un negaiss. Trešdien un ceturtdien nokrišņu un pērkona negaisa varbūtība būs augsta visā reģionā, vietām iespējams stiprs lietus.

Nedēļas vidus Austrumeiropas reģionā būs ļoti karsts, dienas temperatūra sasniegs +30…+35C, vietām līdz +38C. Naktīs temperatūra nebūs zemāka par +14…+19C, kas arī liecina par silta laika iestāšanos reģionā.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Karsts un nepastāvīgs laiks jau ir iestājies Austrumeiropas dienvidu daļā. Nedēļas nogalē tur bija augsta temperatūra līdz +31…+34C, ko pavadīja lietusgāzes ar pērkona negaisu un brīžiem arī krusu.

Iespējamo bīstamo konvektīvo parādību dēļ Austrumeiropas hidrometeoroloģiskie dienesti izsludināja brīdinājumus par vētrām. Daudzviet līdz nedēļas beigām gaidāmas stipras lietusgāzes ar pērkona negaisu, krusu un vēja pastiprināšanos līdz 20 m/s.

Lasi vēl: Kā kļūt par sapņu sievieti, kuras dēļ vīrieši ir gatavi visam: tas ir vienkārši, pārbaudiet to pašas

Līgo svētki, kas tiek svinēti no 23. uz 24. jūniju, ir vieni no nozīmīgākajiem svētkiem Latvijā, iezīmējot vasaras saulgriežus. Šajā laikā laikapstākļi Latvijā var būt ļoti mainīgi, un pieredze rāda, ka svētku svinētājiem jābūt gataviem uz dažādiem apstākļiem.

Tipiski laikapstākļi Līgo svētkos:

Siltums: Vidējā dienas temperatūra Līgo svētkos parasti ir no 15 līdz 25 grādiem pēc Celsija. Dažos gados temperatūra var pārsniegt pat 30 grādus, radot ideālus apstākļus svinībām ārā.

Vakara un nakts dzestrums: Lai gan dienā var būt silts, vakaros un naktīs temperatūra bieži vien pazeminās līdz 10-15 grādiem, tāpēc ir ieteicams uzvilkt vieglu jaku vai džemperi, it īpaši, ja plānojat palikt ārā līdz rīta gaismai.

Lietus iespējamība: Latvijā jūnijā bieži ir nestabili laikapstākļi, un Līgo svētki nav izņēmums. Ir diezgan izplatīti, ka Līgo svētku laikā var būt īslaicīgas lietusgāzes vai pat stiprāki nokrišņi. Dažreiz lietus var būt īslaicīgs un viegls, bet citos gados tas var ilgstoši līt.

Izskan Briča prognozes par gaidāmo laiku rīt – tas būs dzestrs un pārsteigumu pilns! Skat, kas gaidāms! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Leave a Comment