Lietusgāzes, pērkona negaiss un +35 grādu karstums: meteorologi brīdina austrumeiropiešus par trakulīgiem laikapstākļiem jūnija otrā pusē

Toms Bricis prognozē, ka Jāņu vakarā un naktī, visticamāk, lietus nebūs. Laikapstākļi šonedēļ lielākoties būs strauji mainīgi un grūti prognozējami, taču uz nedēļas beigām laiks kļūs sausāks.

Nakts no 20. uz 21. jūniju būs bez lietus, taču dzestra. Sestdien, 22. jūnijā, varētu būt gaidāms lietus. Savukārt Līgo dienā lietus būs īslaicīgs un tikai vietām.

Bricis norāda, ka laika prognozes tuvākajās dienās vēl tiks precizētas.

Toms Bricis prognozē, ka Jāņu vakarā un naktī, visticamāk, lietus nebūs, ļaujot svētku svinētājiem izbaudīt ugunskurus un brīvdabas pasākumus bez bažām par nokrišņiem.

Nedēļas laikā laikapstākļi būs mainīgi, taču uz nedēļas beigām sagaidāms sausāks laiks. Nakts no 20. uz 21. jūniju būs skaidra, taču dzestra, tāpēc svētku dalībniekiem ieteicams sagatavoties vēsākam laikam. Sestdien, 22. jūnijā, ir iespēja, ka uznāk lietus, bet tas varētu būt īslaicīgs un ne pārāk intensīvs.

Līgo dienā lietus būs īslaicīgs un tikai vietām, ļaujot lielākajai daļai svinētāju izbaudīt saulainu un patīkamu dienu. Tomēr svētku laikā iespējamas nelielas laikapstākļu svārstības, tāpēc Bricis norāda, ka prognozes tuvākajās dienās vēl tiks precizētas.

 

Sestdienas pēcpusdienā sāksies lietus, kas turpināsies un ievilksies līdz pat svētkiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes. Šīs ilgstošās nokrišņu perioda dēļ, iespējams, būs nepieciešams pielāgot svētku plānus, lai ņemtu vērā mitros apstākļus.

Sinoptiķi norāda, ka lietus būs mēreni intensīvs, ar iespējamiem stiprākiem nokrišņiem vietām, kas varētu radīt lokālas applūšanas risku. Tā kā laika apstākļi šajā laikā būs nestabili, ieteicams sekot līdzi jaunākajām prognozēm un gatavoties dažādiem laikapstākļu scenārijiem.

Sestdienas rītā spīdēs saule, taču, sākot no rietumiem, mākoņu daudzums debesīs pakāpeniski palielināsies. Pēcpusdienā rietumu un centrālajos rajonos iespējams lietus, kas vietām var būt stiprs, ar iespējamu pērkona negaisu.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21…+26 grādiem, bet valsts rietumos būs vēsāk – +16…+21 grāds.

Rīgā dienas pirmā puse būs saulaina un sausa, taču no dienas vidus debesis apmāksies, un vakarā gaidāms lietus. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu un austrumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +20…+22 grādus.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, ar kurām 2024. gada jūnija beigās notiks liktenīgi notikumi

Pēcpusdienā, līdz ar mākoņu daudzuma pieaugumu, pastāv iespēja uz lokāliem pērkona negaisiem, kas var radīt īslaicīgas, bet intensīvas lietusgāzes. Šādos apstākļos ieteicams sagatavoties ne tikai uz saulainu laiku, bet arī uz iespējamiem nokrišņiem un mainīgiem laikapstākļiem.

Leave a Comment