Lietas, ko nekad nedrīkst pirkt ”humpalās”. Padomi, kas tevi pasargās no nelaimes! Par šo reti kurš aizdomājas

Vai tev patīk iegādāties preces lietotu preču veikalā? Nesen manu uzmanību piesaistīja kāds video rullītis – to radījusi kāda blogere, kas veido saturu, meklējot interesantas lietas lietotu preču veikalos.

Viņa tajās pavada pat astoņas stundas dienā, gluži kā strādnieks rūpnīcas cehā, pielaikojot “second hand” apģērbu un apavus. Un man radās jautājums: kā viņa nebaidās visas šīs lietas uzmērīt?

Ikviens jau sen zina, ka ar tādām slimībām kā kašķis, vējbakas, sēnītes, papilomas, B hepatīts, difterija un tuberkuloze var inficēties pat tad, ja lietas ir apstrādātas ar formaldehīdu. Tas ir no higiēnas viedokļa, bet no ezotēriskā viedokļa pastāv arī aizliegumi pirkt lietotas lietas no cita cilvēka.

Pēc ezotēriķu viedokļa, citu cilvēku mantas ir piesātinātas ar to īpašnieku enerģiju un tā tiek nodota jaunajam īpašniekam. Bet kas zina, kāda enerģija bija iepriekšējam īpašniekam? Varbūt negatīva un kaitējoša? Šāda lieta jaunajam īpašniekam var sagādāt tikai nepatikšanas un nelaimes, nevis prieku par šķietami patīkamu pirkumu.

Un, ja tu tomēr nolemj iegādāties lietas, ko iepriekš izmantojuši citi cilvēki, jāzina, kā vislabāk ar tām rīkoties, lai nepiesaistītu iepriekšējā īpašnieka nepatikšanas un nelaimes.

 

Kādas lietas kategoriski nedrīkst iegādāties lietotu preču veikalā?

 

Apakšveļa un sporta apģērbs

Apakšbiksītes, krūšturi, peldkostīmi, zeķubikses, zeķes – nepatīkami un nehigiēniski iegādāties pēc tam, kad tos lietojis kāds cits. Nav šaubu, ka šīs lietas saturēs iepriekšējā īpašnieka bioloģiskie materiālus. Un tas ir vienkārši briesmīgi!

Labāk pacenties iekrāt naudu jaunas apakšveļas vai sporta apģērba iegādei. No higiēnas viedokļa iedomājies, cik daudz sviedru tas ir absorbējis! It īpaši, ja sporta forma ir pieguļoša. Nekāda mazgāšana nepalīdzēs atbrīvot lietu no iepriekšējā īpašnieka sviedru smakas. Tas pats attiecas uz termoveļu.

 

Apavi

Ja nolem iegādāties svešus apavus, ārsti stingri iesaka to nedarīt, jo tie var būt inficēti ar dažādām sēnīšu infekcijām. Bet sēnīšu noņemšana no apaviem ir daudz grūtāka nekā drēbju dezinfekcija.

Tāpēc labāk neriskēt. Ja redzi, ka apavi ir ļoti nonēsāti, tad ir lielāka iespēja, ka tie būs inficēti ar sēnīti. Vari nopirkt apavus, kurus var mazgāt veļasmašīnā. Bet tev nevajadzētu iegādāties kedas, sandales, sabo apavus vai čības.

Lasi vēl: Beidzot tiek atklāta patiesība: kāpēc karaliene Elizabete II NEKAD negāja dušā

 

Zeķes

Zeķes, tāpat kā apavi, ir izplatīts sēnīšu infekcijas avots. Un sēnīšu sporas ir ļoti izturīgas; ne katra ķīmiskā apstrāde var tās iznīcināt. Lietotas zeķes nevajadzētu pirkt nevienam.

 

Tomēr ir kādas lietas, kuras arī nekādā gadījumā nedrīkst pirkt šādos veikalos – turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment