Liepājnieks svētdien pastaigā gar jūru pamana krastā izskalotu pudeli un nolemj to atvērt; lūk, kas tur bija iekšā!

Ļoti neparastu atradumu atradis kāds liepājnieks, kurš svētdienā nolēmis pastaigāt gar jūru. Pats atradējs stāsta, ka šī ir pirmā reize, kad viņš atrod ko tādu. 

Liepājnieks Gints Klēvers, pastaigājoties ar suni pa Bernātu pludmali, pudelē atradis ziņu. Ziņa Baltijas jūrā tika iemesta pirms nepilnas nedēļas. Pats Gints atklāj, ka ko šādu uzgājis pirmo reizi mūžā.

FOTO: Gints Klēvers

Birgitas un Larsa angļu valodā rakstītā vēstule ir no Vācijas pētniecības kuģa Elisabeth Mann Borgese zinātniskās komandas. Šī pudele iemesta jūrā vien pirms nedēļas.

FOTO: Gints Klēvers

 

Februārī, martā, augustā un novembrī viņi ņem ūdens un nogulumu paraugus, lai analizētu organiskos piesārņotājus, barības vielas un fitoplanktonu, kuģojot Baltijas jūrā. Tas viņiem ļauj labāk izprast apkārtējās vides apstākļus un cilvēka darbības iespējamo ietekmi uz ekosistēmu.

Lasi vēl: Pirms īsa brīža mūžībā devās talantīga sporta zvaigzne: ”Viņa ieguldījums sportā paliks mūžīgs”

Larss dzīvo Hidenzée salā Birgitā Rostokā. Viņi abi strādā kā tehniķi uz pētniecības kuģa, veicot svarīgus pētījumus un vācot datus. Viņi ir daļa no komandas, kas pastāvīgi cenšas uzlabot mūsu izpratni par pasauli un mūsu vietu tajā.

 

COMMENTS

Leave a Comment