Lielā talka notiks nākamā gada 22.aprīlī

2023. gadā visā Latvijā notiks Lielā talka, izskaužot visus netīrumus un gružus, kas sakrājušies gadu gaitā. Pasaules talka paredzēta Zemes dienā 22.aprīlī, savukārt Pasaules talka paredzēta 16.septembrī.

Ikgadējā pavasara talka ir kļuvusi par nozīmīgu tradīciju Latvijas iedzīvotāju vidū. 2022. gadā tas notika jau 15. gadu pēc kārtas. Salīdzinot ar 2008. gadu, šobrīd atkritumu daudzums Latvijā ir samazinājies uz pusi. 2023. gada Zemes dienā notiks Lielā talka, lai turpinātu Latvijas mērķi būt par zaļāko valsti uz Zemes.

No vienas puses, Pasaules talka ir paredzēta 16. septembrī. No otras puses, Pasaules talka ir milzīgs un nozīmīgs pasākums, kas dos labumu ikvienam. Organizatori visiem atgādināja, ka šogad Pasaules talka norisinās daudz plašākā mērogā nekā ierasts, jo aizvadīta akcija “Laimes koki”.

Notika arī tīrīšanas darbi. Noslēdzoties projektam “Kopā tīrākai Baltijas jūrai”, talkas tika veiktas Engures pagastā, arī Rīgā, Vecākos. Apkopējas tika gaidītas arī Bišumuižā, kur tika labiekārtota Latvijas Paralimpiskās komitejas teritorija. Šeit tiks celts Latvijas Paralimpiskais sporta centrs, un tas ir ļoti nozīmīgs projekts.

 

Leave a Comment