Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina šo Latvijas daļu: ”Pavisam drīz te plosīsies negaiss!”

Šodien Latvijā ir ekstremāli liela tveice. Bauskas pusē līdz plkst.16 reģistrēti 33,9 grādi. Pirms pāris minūtēm tika izsludināts brīdinājums par tuvojošos negaisu ar spēcīgu krusu. 

Organizācija “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” (LVĻMC) ir valsts uzņēmums Latvijā, kas specializējas vides informācijas vākšanā un analīzē, kā arī laikapstākļu prognozēšanā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai šajā kapitālsabiedrībā pieder lielākā daļa akciju. Aģentūra tika izveidota 2005.gada 1.janvārī kā valsts aģentūra “Latvijas Vides, Ģeoloģija un Meteorolojā aģentura” , apvienojoties Latvijas Hidrometeoroloģijas aģentūrai, Latvijas Vides aģentūrai un Valsts ģeoloģijas dienestam.

2009. gada 1. augustā saskaņā ar Ministru kabineta 2009. gada 1. jūlija rīkojumu Nr. 448 LVĻMA tika likvidēta un par tās tiesību pārņēmēju nodibināta valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Latvijas Vides, Ģeoloģija un Meteoroloģijas centrs”. uzņemoties LVĻMA tiesības un pienākumus.

Dēļ šodienas karstās tveices virs Latvijas sāk parādīties negaisa mākoņi. Kā patreiz tiek ziņots, tad negaiss virzās uz Kurzemes pusi. Iedzīvotājiem lūgts negaisa laikā atrasties iekštelpās un parūpēties par saviem mīluļiem, kuri atrodas ārpusē.

“Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” izplatījuši brīdinājumu Kurzemē un Latgalē par potenciālo bīstamu karstumu. Gadagājuma cilvēkiem lūgt palikt iekštelpās.

 

Leave a Comment