Latvijas meteorologi steidz brīdināt cilvēkus par gaidāmo laiku piektdien! Vēlams palikt mājās!

Latvijas meteorologi steidz brīdināt cilvēkus par gaidāmo laiku piektdien! Vēlams palikt mājās, jo ārā laikapstākļi brīžiem var kļūt par bīstami. 

Vai Latvijā sniega vētra ir bieža parādība?

Latvijā sniega vētras ir relatīvi bieža parādība, it īpaši ziemeļos un piekrastes reģionos. Ziema Latvijā ir salīdzinoši gara un auksta, tāpēc sniega vētras var rasties, it īpaši decembrī, janvārī un februārī, kad ir visaukstākais periods. Tomēr to biežums un intensitāte var mainīties katru ziemu.

Sniega vētras var radīt apstākļus, kad stiprs sniegs un stiprs vējš tiek apvienoti, izraisot būtiskus sniega pūšļus un apgrūtinot redzamību. Šādos gadījumos sniega pūšļi var izraisīt grūtības transportam un ietekmēt ikdienas dzīvi.

Ir vērts atzīmēt, ka sniega vētru biežums un intensitāte var atšķirties atkarībā no konkrētā gada un meteoroloģiskajiem apstākļiem. Lai uzzinātu aktuālo informāciju par laikapstākļiem un prognozēm, ieteicams izmantot oficiālos meteoroloģiskos resursus vai mobilās aplikācijas.

Interesants fakts! 

Kad Latvijā bija aukstākā ziema?

Vēsākā ziema Latvijā tika reģistrēta 1940. gada 9. februārī, kad temperatūra Daugavpilī nokrita līdz -43,2 grādiem pēc Celsija. Šī ir viszemākā ziemojošā gaisa temperatūra, kuru Latvijā ir sasniegusi vēsturiskā periodā.

Lai arī šis gadījums ir ievērojams, ir svarīgi atzīmēt, ka Latvija bieži sastop aukstas ziemas ar zemām temperatūrām, it īpaši laika posmā no decembra līdz februārim.

Lasi vēl: “Es iznesu personīgās mantas”: Aleksandra Gradska vecākais dēls atzīst, ka “aplaupījis” mirušā dziedātāja dzīvokli

Lasi vēl : VIDEO: Tas sāksies jau piektdien un turpināsies vismaz 2 nedēļas! Bricis nācis klajā ar biedējošām prgonozēm

Ziemas temperatūra var būt atkarīgas no dažādiem faktoriem, ieskaitot atmosfēras cirkulāciju, ziemeļbriežu aktivitāti un citus meteoroloģiskus apstākļus.

Meteorologi izsludinājuši brīdinājumu uz rītdienu! Kas būs?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment