Latvijas iedzīvotāji saņem satraucošus zvanus no likumsargiem – kas notiek?

Ziemassvētku sezonā varasiestādes novērojušas gan iedzīvotāju uzmanības novēršanas līmeņa eskalāciju, gan telefonKrā***ku motivāciju izmantot šo laiku naudas gūšanai.

Arvien biežāk Valsts policiju informē iedzīvotāji par nepazīstamu personu nevēlamiem telefona zvaniem, kas uzdodas par likumsargu amatpersonām.

Parasti šie krāpnieciskie tiesībsargājošo iestāžu uzdotāji apgalvo, ka saņēmēja bankas konts ir iesaistīts nelikumīgās darbībās. Turklāt ar iedzīvotājiem var sazināties arī citas noziedzīgā sindikāta grupas, kas maskējas kā pārstāvji no cienījamiem subjektiem, piemēram, finanšu iestādēm, Google un līdzīgām organizācijām.

Ja zvana saņēmējs piekrīt ielūgumiem, turpmākā saziņa var notikt, izmantojot saziņas platformu “WhatsApp”, kurā kopā ar attēliem tiek pārraidīti safabricēti pierādījumi par Krā***ka identitāti.

 

Lasi vēl : Atklājas iepriekš noklusētas ziņas par Miku Dukuru, atklājas, kas notika brīdi pēc Šķiršanās

Lasi vēl : Pasauli pārņēmušas skumjas! Mūžībā devies viens no izcilākajiem aktieriem un slavenībām

Pol***ja vēlas atgādināt personām, ka banku vai valsts pārvaldes iestāžu darbinieki nekad nesazināsies ar personām, lai pieprasītu sensitīvu informāciju, piemēram, kredītkaršu numurus, PIN kodus, “Smart-ID” piekļuves kodus, CVC kodus vai citus datus, kas potenciāli varētu nodrošināt Krā***kiem piekļuvi saviem bankas kontiem.

Jāpiebilst, ka Krā***kiem ir iespēja manipulēt ar tālruņu numuriem, izmantojot viltošanas tehnoloģijas, ļaujot tiem maldināt personas, uzdodoties par dažādiem uzņēmumiem vai valsts iestādēm.

Turklāt Pol***ja stingri iesaka personām brīdināt savus mīļotos paziņas, radus un kaimiņus par izplatītām krāpnieciskām darbībām, kas īpaši vērstas uz pusmūža cilvēkiem un personām, kuras ir vecāka gadagājuma vai krieviski runājoši.

Gadījumā, ja kāds kļūst par krāpšanas upuri, noteikti nekavējoties jāziņo savai finanšu iestādei un pēc tam jāvēršas tuvākajā Valsts Pol***jas iestādē.

 

Leave a Comment