Latvijas bankas uzsver, ka neņemot šo vērā, daudzi aprīlī var palikt bez naudas savā kontā

Krāpnieki vienmēr ir aktīvi, bet īpaši rosīgi kļūst ap svētkiem, izpārdošanām un gada deklarāciju iesniegšanas laiku. Šogad martā un aprīlī gaidāms krāpniecisku īsziņu, e-pastu un zvanu vilnis saistībā ar atbalsta izmaksu kredītņēmējiem.

Krāpnieki ik mēnesi nozog ap miljonu eiro no banku klientiem. Lai gan notiek sabiedrības izglītošana, joprojām ir cilvēki, kuri iekrīt krāpnieku lamatās.

Lasi vēl: Populārais latviešu uzņēmējs un miljonārs Jūlijs Krūmiņš esot gatavs meklēt sev sievu: viņš atklāj, kādai viņai jābūt

Būsim piesardzīgi un neļausimies krāpnieku viltībām!

Krāpnieki kļūst arvien gudrāki un spējīgāki pārliecināt savus upurus. Viņi izmanto gan iebiedēšanu, gan spēlējas uz cilvēku jūtām. Krāpnieku sūtītās ziņas kļūst arvien grūtāk atšķirt no īstām, īpaši, ja tās sakrīt ar gaidāmo sūtījumu vai nesen iesniegtu gada deklarāciju.

Martā, kad daudzi iedzīvotāji iesniegs VID deklarācijas, jābūt īpaši uzmanīgiem pret īsziņām un e-pastiem it kā no VID. Krāpnieki šādas metodes izmanto jau gadiem ilgi, un, lai gan teksts atkārtojas, joprojām ir cilvēki, kuri zaudē naudu neuzmanības dēļ.

Sapņu un plānu diena: 14. marta zvaigžņu ietekmes fons un ko jūs varat darīt šajā dienā

Tomēr tas nav viss.. 

 

Lasi vēl: “Tumsas dievs” tuvojas zemei: nobijušies zinātnieki nespēj paredzēt mūsu nākotni

Krāpnieki nemitīgi meklē jaunas iespējas, kā apmānīt cilvēkus, un šogad viņu uzmanības centrā varētu būt atbalsta izmaksas mājokļa kredīta ņēmējiem.

SEB banka brīdina, ka krāpnieki varētu izmantot šo situāciju, lai izliktos par bankas vai valsts iestāžu pārstāvjiem un mēģinātu iegūt banku klientu internetbankas vai karšu datus.

Svarīgi atcerēties:

Ne banka, ne VID nekad nesūtīs īsziņas ar tiešo pieslēgšanās saiti, kur jāievada savi internetbankas dati.Pieslēgšanās jebkurai sistēmai prasa tikai pirmo “Smart-ID” kodu jeb “PIN 1”.

Ja tiek pieprasīts ievadīt “PIN 2”, darbība nekavējoties jāpārtrauc. Tas liecina par krāpniecību. Esiet piesardzīgi un neļaujiet krāpniekiem piekļūt jūsu naudai!

Pirmais krāpnieku vilnis varētu sākties aprīļa beigās, kad paredzēta pirmā atbalsta izmaksa kredītņēmējiem.

 

Leave a Comment