Latvijas banka skaidro, ja klients pārskaitot naudu informācijas mērķī norāda šo, tad maksājums var tikt apturēts!

Latvijas banka skaidro, ja klients pārskaitot naudu informācijas mērķī norāda šo, tad maksājums var tikt apturēts! Kas būtu jāzina par maksājuma sūtīšanu citai personai? 

Kas jāzina par naudas sūtīšanu caur internetbankām?

Naudas sūtīšana caur internetbankām ir ērts un drošs veids, kā veikt finanšu darījumus, taču ir svarīgi ievērot dažus principus un ieteikumus, lai nodrošinātu drošu un veiksmīgu transakciju:

Pareizas saņēmēja informācijas pārbaude: Pirms veicat maksājumu, pārbaudiet saņēmēja bankas konta numuru un vārdu, lai nodrošinātos, ka informācija ir pareiza. Nepareizi ievadīta informācija var novest pie nepareiza maksājuma vai pat zaudējumiem.

Drošības pasākumi: Lai aizsargātu savu internetbankas kontu, izmantojiet stipru paroli un divu faktoru autentifikāciju, ja iespējams. Izvairieties no ielogojies no publiski pieejamiem datoriem vai WiFi tīkliem, kuriem nevar uzticēties.

Maksājuma informācija: Pirms veicat maksājumu, pārbaudiet visu informāciju par maksājumu, ieskaitot summu, maksājuma mērķi un saņēmēja informāciju. Pārliecinieties, ka visi dati ir pareizi, pirms apstiprināt maksājumu.

 

Lasi vēl: Vārītu biešu salāti vācu gaumē. Veselīgi, vienkārši un nekad neapnīk. Gatavot var cauru gadu!

Latvijas SEB banka visu laiku seko līdzi klientu pārskaitījumiem un pievērš pastiprinātu uzmanību ne vien tam, vai maksājumā norādītais saņēmēja vārds sakrīt ar īstā konta īpašnieka vārdu, bet arī maksājuma mērķī norādītajai informācijai.

Ja kāda no šīs informācijas nav norādīta korekti var sākties milzu problēmas ar tālākajiem maksājumiem. Dažas summas var pat tikt aizturētas. Ko drīkst un ko nedrīkst ievadīt informācijas mērķī? Tas ir svarīgi!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment