Sinoptiķi brīdina par gaidāmu spēcīgo negaisu jau šonakt – kuros reģionos?

Sinoptiķi izsaka brīdinājumu par gaidāmu spēcīgu negaisu, kas var skart vairākus reģionus jau šonakt. Prognozētie negaisi var būt īpaši intensīvi, ar spēcīgiem vējiem, lietusgāzēm un iespējamiem pērkona dārdiem.

Precīzi reģioni, kuri varētu tikt ietekmēti, var ietvert gan piekrastes apgabalus, gan iekšzemes teritorijas, tādēļ iedzīvotājiem visā valstī ieteicams būt uzmanīgiem un sekot līdzi jaunākajām laika ziņām.

Sinoptiķi aicina sagatavoties iespējamām vētras sekām, nodrošinot drošību un novēršot bojājumus īpašumiem.

Naktī debesis aizklās mākoņi, kas visā valstī palaikam nesīs lietu, vietām gaidāmas stipras lietusgāzes un iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš, kas brāzmās varētu būt spēcīgāks. Minimālā gaisa temperatūra būs +13…+17 grādu robežās.

Rīgā naktī būs mākoņaina un lietaina. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +14…+16 grādiem. Jauns.lv jau ziņoja, ka sestdienas otrajā pusē sāksies lietus, kas turpināsies līdz svētkiem.

Rīgā sestdienas pirmajā pusē bija gaidāms saulains un sauss laiks, bet no dienas vidus debesis apmāksies, un vakarā sāks līt. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra dienā sasniegs +20…+22 grādus, padarot dienas pirmo pusi patīkamu un siltu pirms gaidāmā lietus. Laiks būs dzestrs.

Lasi vēl: Eņģelis tev uzdāvinās laimīgo biļeti: Globa nosauca 3 zīmes, kas iegūs lielo džekpotu no 1. jūlija

Uz Līgo svētkiem Latvijā laiks solās būt mainīgs. Laika prognoze liecina, ka debesis būs daļēji mākoņainas, un daudzviet varētu būt īslaicīgas lietusgāzes. Vietām iespējams arī pērkona negaiss. Dienas laikā temperatūra būs mērena, svārstoties ap +18…+22 grādiem, bet naktī tā varētu pazemināties līdz +12…+15 grādiem.

Vējainība būs mērena, ar lēnu līdz mērenu vēju, kas pūtīs no ziemeļaustrumiem vai austrumiem. Šāds vējš varētu radīt patīkamu vēsumu, bet kopumā laiks būs piemērots gan svētku svinēšanai ārā, gan ugunskura kurināšanai.

Tomēr ieteicams sekot līdzi jaunākajām laika ziņām, jo prognozes var mainīties, un negaidīti laika apstākļu pavērsieni var ietekmēt svētku plānus. Lai Līgo svētki būtu patīkami un droši, svarīgi sagatavoties gan iespējamam lietum, gan vēsumam.

 

Leave a Comment