Latvijas banka skaidro – klients pārskaitot naudu informācijas mērķī norāda šo, tad maksājums var tikt apturēts!

SEB banka apgalvo, ka klienti, pārskaitot līdzekļus saviem radiniekiem, ik pa laikam mēģina iestarpināt humoru, asprātību vai neatbilstošu saturu maksājuma mērķa laukā. Tomēr šāda prakse var radīt nepamatotas bažas klientam, jo ​​banka līdz ar to var būt spiesta apturēt darījumu.

SEB banka rūpīgi pārrauga klientu pārskaitījumus un rūpīgi pārbauda ne tikai saņēmēja vārda sakritību ar konta turētāja vārdu, bet arī maksājuma mērķī sniegtās informācijas pareizību.

Tas nodrošina principa “pazīsti savu klientu” ievērošanu, kas ir visu banku un finanšu iestāžu pienākums. Maksājumu pārbaudi veic ne tikai sūtītāja banka, bet arī korespondentbankas un saņēmēja banka. Katra banka, kas piedalās darījumā, var noteikt atsevišķus pārskaitījuma kritērijus.

 

Bankas sistēmas reaģē uz dažādiem atslēgvārdiem maksājumos, tostarp uz teroristu organizāciju vārdiem, sankciju sarakstos iekļautām personām vai organizācijām, norādēm par teroristu finansēšanu un salīdzināmām darbībām.

Pat tad, ja bankas darbiniekiem ir zināšanas, ka daži izteicieni, kas pavada salīdzinoši nenozīmīgas summas pārskaitījumu laulātajam, ir domāti humoristiski, ir obligāti jāpārtrauc darījums, jāsazinās ar klientu un jāiegūst sīkāka informācija par pārskaitījuma nodomu.

Nedēļas finanšu prognoze: dažas zodiaka zīmes gūs lielu peļņu no 24. līdz 30. jūnijam

Līdz ar to šie joki var radīt klientam nepamatotus sarežģījumus, jo informācijas precizēšanai un situācijas noskaidrošanai var būt nepieciešamas vairākas dienas, kā rezultātā var rasties maksājumu kavējumi.

Pārbaudot klienta konta izrakstu, banka var arī meklēt papildu skaidrojumus par apšaubāmiem maksājuma nodomiem, piemēram, gadījumā, ja privātpersona ir iesniegusi kredīta pieteikumu.

 

Leave a Comment