Latvijas banka ”Citadele” nāk klajā ar ļoti svarīgu informāciju, gan saviem, gan pārējiem iedzīvotājiem!

Pēdējā laikā pieaudzis finanšu Krā***ku aktivitātes, kas uzdodas par bankas Citadele darbiniekiem un vēršas pret darba meklētājiem, piedāvājot viņiem darba iespējas. Pēc tam, kandidātam pieņemot darba piedāvājumu, Krā***ki manipulē ar viņu, atverot bankas kontu un nododot tā piekļuves akreditācijas datus.

Ar šo Banka Citadele atgādina, ka no kandidātiem nekad netiek lūgta bankas piekļuves informācija. Kāds ir šīs krāpnieciskās shēmas darbības mehānisms? Krā***ku mērķis ir darba meklētāji, kuri ir ievietojuši sludinājumus vairākās tiešsaistes platformās un sociālajos tīklos. Lai pieteiktos darba piedāvājumam, šie Krā***ki pieprasa privātpersonām atvērt bankas kontu.

Tomēr, maskējoties ar kandidāta identitātes pārbaudi, viņi pēc tam pieprasa atgriezt jaunizveidotā konta piekļuves informāciju vai pievienot citu personu kā pilnvarotu konta lietotāju. Turklāt ir atklāta krāpnieciska shēma, kurā vainīgie iesaistās videozvanā ar mērķi un pieprasa kamerā uzrādīt identifikācijas dokumentus.

Šādā veidā vainīgie iegūst savu mērķu personisko informāciju un pēc tam izmanto to, lai ierosinātu aizdevuma pieteikumus un veiktu līdzekļu pārskaitījumus no upura konta uz savu kontu. Turklāt konts var kalpot kā starpnieks Krā***kiem, veicinot nelikumīgi iegūto naudas līdzekļu pārskaitīšanu no citām personām.

 

Kā norāda bankas Citadele IT drošības nodaļas vadītājs Roberts Birzgalis, bankas politika ir nekad nelūgt darba piedāvājumu saņēmušajiem kandidātiem atvērt jaunu bankas kontu pirms darba līguma noslēgšanas. Birzgalis uzsver, ka jaunajiem darbiniekiem tiek dota iespēja atvērt kontu bankā Citadele un iegūt maksājumu karti, turklāt šis pakalpojums vienmēr tiek sniegts bez maksas.

Viņš arī uzsver, ka bankas darbinieki nekad nepieprasa kandidātiem informāciju par piekļuvi kontam, kā arī uzņēmuma darbinieki sarunu laikā neiesaistās sasteigtā lēmumu pieņemšanā, jo tā ir izplatīta Krā***ku taktika.

Kādas darbības būtu jāveic, ja krāpnieciskas personas ir nonākušas slazdā?

Lasi arī: Es pērku vislētākās skūšanās putas, lai būtu rezerves, bet ne savam vīram. Tās ir neaizstājamas saimniecībā

Ja jums ir iemesls uzskatīt, ka esat kļuvis par krāpniecisku darbību upuri, jums nekavējoties jāsazinās ar savu finanšu iestādi un nekavējoties jāinformē tiesībaizsardzības iestāde savā jurisdikcijā.

 

Leave a Comment