Bojā gājušās 4 mēnešus vecās meitenītes māte Anna joprojām nav atrasta. Kas zināms līdz šim par šo situāciju?

Pagaidām 1989. gadā dzimusī Anna Jansone nav atrasta un meklēšana turpinās. Šobrīd tiek apkopota visa zināmā informācija par šo traģ**ko negadījumu ar zīdaini un pazudušo māti. Kas zināms?

Novembra pirmajā dienā Valsts policijā (VP) saņemts paziņojums par 1989.gadā dzimušās Annas Jansones un viņas jaundzimušās meitas Luīzes Evertovskas pazušanu.

Nākamajā dienā, veicot mērķtiecīgus meklēšanas pasākumus, likumsargi Jelgavas novada meža apvidū, konkrēti Valgundes pagastā, atklāja transportlīdzekli. Diemžēl automašīnā tika atklāts nedzīvs zīdaiņa ķermenis. Sievietes meklēšana turpinās. Šobrīd nav zināms kur viņa varētu būt.

Pagaidām 1989.gadā dzimušās Annas Jansones atrašanās vieta nav zināma un meklēšana turpinās. Sieviete bija saģērbusies pelēkā mētelī, kopā ar melniem džinsiem un melniem zābakiem.

Likumsargi aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri, iespējams, ir bijuši sievietes aculiecinieki vai kuru rīcībā ir jebkāda būtiska informācija, kas varētu palīdzēt noskaidrot viņas atrašanās vietu.

 

Lūdzu, ziņojiet iestādēm par jebkuru būtisku informāciju, zvanot pa tālruni 110. Valsts Pol***ja aicina atsaukties iedzīvotājus, kuru rīcībā ir videoieraksti no automašīnu braucieniem pa autoceļu P101 starp Liepājas šoseju (A9), apdzīvoto vietu Kaļķķi un Ventspils šoseju (A10), Kūdras apmetni trešdien, 1.novembrī, laikā no plkst.11.00. AM un 17:00.

Saņemot informāciju par mātes un meitas pazušanu, likumsargi nekavējoties izsludināja personas meklēšanā un uzsāka rūpīgu meklēšanu

Vienlaikus informācijas saņemšanas dienā tika veiktas izmeklēšanas par potenciālajām dzīvesvietām, kurās sieviete un bērns varētu meklēt patvērumu, un veiktas cītīgas kratīšanas apkārtnē. Pēc tam likumsargi noskaidroja, ka 1.novembrī aptuveni pulksten 9:20 no rīta kāda sieviete bērna pavadībā īrētā transportlīdzeklī izgāja no pastāvīgās dzīvesvietas.

Meklēšanā tika izmantotas tehniskās metodes, kurās piedalījās likumsargu Galvenās kārtības Pol***jas pārvaldes Tehniskā nodrošinājuma nodaļas darbinieki, kā arī tika izmantots bezpilota lidaparāts.

 

Ir zināms, ka sieviete izmantoja divas īrētās automašīnas. Kādēļ? Lūk, kas zināms!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Savā paziņojumā varas iestādes apgalvo, ka prombūtnē esošās sievietes un bērna meklēšana tika nekavējoties sākta pēc ziņojuma saņemšanas par personas pazušanu. Sākotnējā dienā iegūtie dati liecināja, ka sieviete ir pārcēlusies dzīvesvietas apkaimē, tādējādi rosinot veikt meklēšanas procedūras viņas dzīvojamā rajonā.

Turklāt iepriekš minētajā dienā automašīnu nomas aģentūrai tika nosūtīts oficiāls pieprasījums sniegt atbilstošu informāciju. Pēc tam nākamajā dienā, īpaši 2. novembrī, tiesībaizsardzības iestādēm tika sniegta izlūkošanas informācija par automašīnas ticamo atrašanās vietu, kā rezultātā tā tika atklāta.

 

Pol***jas meklētā Anna Jansone Foto: Valsts Pol***ja

Vienlaikus tika veikts informācijas pieprasījums no mobilo sakaru operatora; tomēr sākotnēji, kā norādīja operatore, precīzu tālruņa atrašanās vietu nevarēja noskaidrot.

Jāatzīmē, ka sieviete bija izmantojusi divus īrētus transportlīdzekļus. Izmeklēšana tika veikta, izmantojot dažādus paņēmienus, tostarp gan tehnoloģiskos, gan cilvēkresursus, un tā netika izbeigta.

Pastāvīgi tiek mēģināts atrast mirušā zīdaiņa māti, kas ietver ievērojamu gan cilvēkresursu, gan tehnoloģisko resursu piešķiršanu. Iestādēm ziņots, ka pazudušās sievietes meklēšanā aktīvi darbojas Valsts Pol***jas, Zemessardzes darbinieki, kinologi un brīvprātīgie. Turklāt bezpilota lidaparāti ir izvietoti, lai palīdzētu notiekošajos meklēšanas pasākumos.

 

Lasi vēl: Bijusī bērnu zvaigzne aizsaulē devusies vien 35 gadu vecumā: ”Viņš bija ceļā uz savu slavu, bet tomēr to nesasniedza”

5.novembrī tika veikta mērķtiecīga Annas Jansones meklēšanas operācija, iesaistot Valsts Pol***jas Rīgas reģiona pārvaldes KriminālPol***jas nodaļas likumsargus līdzās kolēģiem no Valsts Pol***jas Zemgales reģiona pārvaldes 52. Kaujas atbalsta bataljona. Zemessardzes, un sabiedriskā organizācija “Bezvēsts.lv”.

Meklēšana turpinās.

Leave a Comment