Latvijas autovadītāji ņemiet vērā: no rītdienas uz šī koplietošanas ceļa būs aizliegts braukt šiem transportlīdzekļiem!

Daļa no jaunuzbūvētā Ķekavas apvedceļa ir pirmais ceļš Latvijā, kas tiks marķēts ar ceļa zīmi Nr.552 “Ātrgaitas ceļš”, informē VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) pārstāvji.

LVC precizē, ka apvedceļa ātrgaitas segmentā atļautais braukšanas ātruma ierobežojums vasaras ceļu uzturēšanas periodā sasniegs maksimāli 120 kilometrus stundā. Savukārt ziemas apkopes periodā, kas sākas 2023.gada 16.oktobrī (vai iestājoties ziemīgiem apstākļiem) un noslēgsies 15.aprīlī, atļautais ātrums tiks samazināts līdz 90 kilometriem stundā. Ātrgaitas šosejas noteikumi nosaka, ka šo maģistrāli drīkst šķērsot tikai motocikli, tricikli, kvadricikli, automašīnas un autobusi.

 

Tomēr velosipēdu vadītājiem un gājējiem ir stingri aizliegts šķērsot šo brauktuvi; tomēr ir izveidota piemērota infrastruktūra šo personu izmitināšanai blakus esošajās maģistrālēs. Braukt atpakaļgaitā aizliegts, tāpat kā braukt ar traktortehniku, norāda LVC pārstāvji. Vienlaikus LVC stingri uzsver, ka apvedceļa garumā ir stingri aizliegts transportlīdzekļiem apstāties vai stāvēt, par ko liecina nepārtrauktas baltās līnijas marķējums.

Topošais Ķekavas apvedceļš tiks iekļauts Bauskas šosejas (A7) sastāvā. Tā ieviešana ļaus autobraucējiem, kas brauc starp Lietuvu un Rīgu caur Bausku vai otrādi, izvairīties no sastrēgumiem Pierīgā, tādējādi optimizējot brauciena laiku. Pēc LVC domām, šī projekta īstenošana ievērojami uzlabos satiksmes drošību uz Bauskas šosejas Pierīgā.

Tas skaidrojams ar to, ka konkrētais ceļa posms, kurā paredzama pastiprināta satiksmes plūsma, ir izbūvēts pilnībā ievērojot visas ātrgaitas ceļu satiksmes drošības vadlīnijas.

Lasi arī: Mana omīte atklāj, kāpēc vajag iemest kniepadatu verdošā ūdenī

Lasi arī: Sliktas ziņas aktiera Mārtiņa Egliena dzīvē

Ķekavas apvedceļš tiks atklāts satiksmei un pieejams autobraucējiem piektdien, 13.oktobrī. Iepriekš izskanējis, ka Ķekavas apvedceļa būvniecību bija paredzēts noslēgt līdz 2023.gada noslēgumam. Pēc tam privātais partneris būs atbildīgs par ceļa uzturēšanu vēl 20 gadus pēc būvniecības pabeigšanas. Līdz ar to publiskās un privātās partnerības projekta visaptveroša pabeigšana ir paredzēta 2043. gadā.

 

Leave a Comment