Latvijā tiek izplatīts oranžais brīdinājums: ”Lūdzu, mežā nedoties bez īpašas vajadzības!”

Latvijā līdz 10.maijam ir izplatīts oranžais brīdinājums. Tas nozīmē, ka bez īpašas vajadzības mežā labāk nedoties. Pavasara maigo vēju, un ziedu smaržu vēlams baudīt kur citur. 

Latvijas valsts meži ir valsts kapitālsabiedrība, kas nodarbojas ar Latvijas valsts mežu apsaimniekošanu, tai skaitā meža kopšanu un atjaunošanu, meža koku stādu un sēklu, dekoratīvo augu audzēšanu un realizāciju.

Turklāt LVM ir izstrādājis virkni ģeotelpiskās informācijas produktu, kas pazīstami kā LVM GEO. Uzņēmums dibināts 1999. gadā. Latvijas valsts mežu neto apgrozījums 2021. gadā sasniedza 405,3 miljonus eiro.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis brīdinājumu, ka Latvijas centrālajā reģionā, tostarp Rīgas pilsētā, pastāv ievērojams ugunsgrēka risks, un paredzams, ka šis risks saglabāsies vismaz līdz 10.maijam.

Oranžās krāsas brīdinājums izdots plašiem Zemgales reģioniem, papildus Vidzemes rietumu rajoniem un galvaspilsētai.

Iedzīvotājiem ar cieņu ieteicams būt piesardzīgiem mežu un krūmāju tuvumā, atturēties no liesmu aizdedzināšanas un atturēties no cigarešu palieku izmešanas reljefā. Ugunsgrēka gadījumā lūdzam nekavējoties ziņot attiecīgajiem neatliekamās palīdzības dienestiem.

Lasi vēl: Šī 27 gadus vecā sieviete vienlaikus dzīvo mājās ar trim vīriešiem. Viņa paskaidro kāpēc un kā tas izskatās

Saskaņā ar jaunākajām meteoroloģiskajām prognozēm tuvākajā nedēļā Latvijā būs pārsvarā sausa, tādēļ sagaidāms, ka brīdinājums par ugunsbīstamību tiks pagarināts un tas aptvers plašāku valsts teritoriju.

Lūdzu, esiet atbildīgi par savu rīcību!

Leave a Comment