Latviešu dziednieces padomi, lai atbaidītus, gan odus, gan ērces; Šie knišļi jums netuvosies pat 2 metrus!

Kāda latviešu dziedniece savā ”Facebook” kontā dalījusies ar dažiem sen aizmirstiem padomiem, kā viegli atbaidīt odus un pat ērces. Lūk, cik vienkārši! 

Viņa iesaka pašiem uztaisīt galda sveci odu atbaidīšanai. Citrona un krustnagliņas smarža atbaida odus. Citronu pārgriež uz pusēm. Katrā pusītē sasprauž vairākas krustnagliņas.

Tad iesprauž vienā citrona pusītē četrus kociņus un uzsēdina otru citronu pusīti virsū, to nostiprina.

Jaunizcepto pretodu svečturi ieliek trauciņā, lai tā turas stabili un nevar nokrist. Tur ieliek mazo tējas svecīti,  aizdedzina un bauda mierīgu vakaru bez odiem.

 

Tad dziedniece dalās arī ar otru padomu, lai atbaidītu odus un ērces. 

Kādā traukā ieber 2 ēdamkarotes krustnagliņas un uzlej 100ml 40 grādīgo degvīnu. Notur vismaz 10 dienas. Izvilkumu nokāš un ierīvējat tāpat ar plaukstu ķermeņa atsegtās vietas vai šķidrumu ielej smidzinātājā un to izsmidzina, kur nepieciešams.

 

Lasi vēl: Tas ir 100%: Zodiaka zīmes, kuru dzīves kardināli mainīsies 2023. gada maijā

Latviešu dziedniece min, ka šis šķidrums ir ar vēsturisku stāstu. Tas ir līdzīgs kādreizējam odekolonam ”Gvozdika”, ko agrāk lietoja omes pret odiem. Un saka, ka tas arī ērces aizbaidot.

Vēl odiem ļoti nepatīk ēteriskā eļļa citronella. Arī tādu var pavasarī un vasarā turēt pie rokas, lai aizbaidītu kāros asinssūcējus. Jauku jums atpūtu bez odiem!

 

Leave a Comment