Lapčenokam solīja 500 eiro pensiju, bet realitātē viņš saņem tikai šādu pensiju; kur taisnība?

Kopš šī gada sākuma valsts, valdības un parlamenta augstākajām amatpersonām algas pieaugušas par vairākiem tūkstošiem. Sabiedrība ir pārsteigta, bet politiķiem tas šķiet normāli.

Dziedātājs Viktors Lapčenoks pastāstīja par algu: “Ļoti jauki! Pirmais, ko viņi, nokļūstot parlamenta krēslos, pacēla algas. Jaunie politiķi, tikuši pie liela katla, turpina paveikto. Pirms vēlēšanām daudzi, kas bija opozīcijā un cīnījās par katru santīmu, tagad dzied citu dziesmu.

Viņi solīja, ka pensijas vēlēšanu laikā būs ne mazākas par 500 eiro. Bet kur pazuda šie solījumi? Mana pensija ir tikai 260 eiro. Piemaksa pie pensijas ir liela tiem, kas saņēma vairāk par 500 eiro, bet tiem, kuriem pensijas ir mazas, pielika klāt tikai 20 eiro. Tas ir bezkaunīgi, it īpaši laikā, kad cenas ir augušas.

Lapčenoks uzsver, ka agrāk par 50 eiro varēju nopirkt divus pilnus, lielus pārtikas maisus, bet tagad varu nopirkt tikai vienu, un ar to ir par maz pat nedēļai, kur nu vēl mēnesim.

Lasi vēl: Traģēdija: Pildot ”TikTok” izaicinājumu bojā iet 12 gadus jauna meitenīte

Dzīves dārdzība aug, un ne tikai pārtikai, bet arī apkurei un elektrībai. Agrāk par apkuri maksāju 700 eiro sezonā, bet tagad būs jāmaksā 1500.

Veselība vairs nav tik laba, lai ļautu dziedāt lielajos koncertos, tāpēc varu dziedāt tikai privātās ballītēs. Bez tiem es nemaz nespētu samaksāt rēķinus. Es nezinu, kā citi to var izdarīt…

 

COMMENTS

Leave a Comment