Lai bēdas ietu tev ar līkumu, tad šodien, 23.maijā obligāti izdari šo!

Saskaņā ar tautas tradīciju 23. maijā tiek atzīmēta Simonova diena. Šo dienu dēvē vēl arī par Sīmaņa Zelota vai Sīmaņa Gulimona dienu, Zemes dienu, Svēto dienu vai Jaunavu svētkiem.

Simonova diena – 23. maija svētki tautas kalendārā

23. maijā slāvu tautas svin svētkus, ko senāk dēvēja par Simonova dienu. Bet pareizticīgie kristieši šajā dienā piemin svēto apustuli Sīmani.

Svētais Sīmanis tiek uzskatīts par visu augu aizbildni un palīgu dārgumu meklējumos. Tāpēc 23. maijs ir ideāli piemērota diena ārstniecības augu un sakņu vākšanai, kā arī dārgumu meklēšanai.

Attiecībā uz šo dienu eksistē daži priekšnoteikumi un aizliegumi, kuriem vajag sekot.

Tā, piemēram, saskaņā ar tautas kalendāru 23. maijā atzīmēja Mātes Zemes dienu. Tika uzskatīts, ka šajā dienā Zeme atpūšas, tāpēc to nedrīkst uzart, rakt vai ecēt.

Galvenais noteikums attiecībā uz 23. maiju: haoss dzīvesvietā šajā dienā ir nepieļaujams. Labāk veikt ģenerālo tīrīšanu un savest dzīvesvietu kārtībā. Pastāv ticējums, ka, ja šajā dienā nesavāc nekārtību, tad nelaimes vajās līdz pat gada beigām.

Lasi vēl: Latvijas gaišreģe Džūlija Vanga atklāj: 4 zodiaka zīmes, kuras gaida finansiāla veiksme maija beigās

Saskaņā ar tautas tradīciju, šajā dienā sākās ārstniecības augu vākšana. Tika uzskatīts, ka šis ir ideāls periods, kad augi iegūst īpašu spēku. Bija svarīgi šo darbību sākt tīrā apģērbā. Bija jāmazgā rokas, lai zālītes būtu īpaši efektīvas un palīdzētu tikt galā ar slimībām. Dziednieki lūdza mitrajai zemei palīdzību visu slimību dziedināšanai.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment