Lāčplēša dienā notiks patriotisko dziesmu koncerts “Tavi esam, Tavi būsim”- ieeja bez maksas

Piektdien, 11.novembrī plkst.18:00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks Lāčplēša dienai veltīts koru un pūtēju orķestru koncerts.

Koncertam dots nosaukums  “Tavi esam, Tavi būsim”. Patriotiskākos latviešu mūzikas skaņdarbus atskaņos LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes jauktais koris “Aura”, jauktais koris “Aurum”, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jauktais koris un Latvijas Universitātes pūtēju orķestris. Pasākumā ieeja bez maksas.

Koncerta idejas autors un kora mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols uzsver, ka mūsdienu steidzīgajā laikmetā ir būtiski saglabāt nemainīgu vērtību kursu. Svarīgi, domājot par rītdienu, atcerēties savu izcelsmi un pagātni, lepoties ar tās sarežģītajiem līkločiem un vēlreiz apliecināt savu esamību latviešu sabiedrībā.

Mūsu lielāko dzejnieku un komponistu drosmīgie un varonīgie darbi iedvesīs lepnumu un varenību mūsu sabiedrībā, un viņu piedzīvotās sāpes un mīlestību izjutīsim visi, kas cīnījāmies par Latvijas neatkarību.

Mārtiņa Brauna komponētajā dziesmu ciklā “Daugava” izskanēs Raiņa dzejolis “Tavi esam, Tavi esam”. Pūtēju orķestra partitūra “Tālavas trompetistam”, ko veido Rūdolfs Blaumanis un Raimonds Pauļus, pirmo reizi iekļaus atmiņas par varonību.

Tēva dienai veltīta īpaša programmas sadaļa, kurā skan Lūcijas Garutas mūzika. Šī ir iespēja aizlūgt par Ukrainas karavīru un viņu tuvinieku nesavtīgo drosmi. Dzirdēsiet arī dažādu latviešu komponistu, tostarp P. Vaska, E. Dārziņa, P. Barisona, I. Kalniņas, R. Tigula skaņdarbus. komponista darbi.

Koncerta noslēgumā tiks būvēts latviskuma apliecināšanas tilts, atskaņojot pazīstamas M. Braunas, R. Tigula un Ē. Ešenvalda un R. Paula dziesmas. Koncertu veido kora mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols, pūtēju orķestra mākslinieciskais vadītājs Jānis Puriņš, kā arī diriģenti, kormeistari un vokālie pedagogi – Māra Lemkena, Emīls Rusovs, Inga Lisovska, Lauma Eglīte un Guntis Pavilons.

 

Ieeja koncertā – brīva.

Norises vieta: Latvijas Universitātes Lielā aula (Raiņa bulvāris 19)

Norises ilgums: Koncerts 2 daļās, 1h 40 min, starpbrīdis 15min

Koncerta sākums: 18.00

Ieeja no: 17.40

Leave a Comment