Labklājības ministrija paziņo: Stājas spēkā jaunas izmaiņas šo cilvēku kategorijas pabalstos un to izmaksās

Ar šo Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra informē sabiedrību, ka, sākot ar 2023.gadu, tiks veiktas izmaiņas vecāku pabalsta noteikumos un izmaksās, kas tiek piešķirti pabalsta saņēmējiem, kuru atvases dzimušas 2023.gada 1.janvārī vai vēlāk.

Bērniem, kas dzimuši minētajā datumā vai vēlāk vecāku pabalsta ilgums tiks aprēķināts mēnešos pēc bērna piedzimšanas.

Kopējo vecāku pabalsta saņemšanas periodu veidos vecāku pabalsta pamatdaļa un vecāku pabalsta nenododamās daļas. Nenododamā daļa katram vecākam būs tieši divi mēneši.

 

Lasi vēl: Nabaga Boriss: kas noticis ar Moisejeva atdusas vietu 8 mēnešus pēc viņa guldīšanas zemē; savulaik Moisejeva likteni izmainījusi tieši Latvija

Svarīgi atcerēties, ka vecāku pabalsta pamatdaļas periodā, kurš jāizmanto no bērna dzimšanas dienas līdz bērna viena gada vai pusotra gada vecumam, tiek ietverts arī maternitātes pabalsta izmaksas periods.

Maternitātes un vecāku pabalstu par vienu un to pašu bērnu vienlaikus saņemt nevar. Ja bērna mātei ir piešķirts maternitātes pabalsts, tad vecāku pabalsta pamatdaļu viens no vecākiem varēs saņemt ar nākamo dienu pēc maternitātes pabalsta izmaksas beigu datuma.

 

COMMENTS

Leave a Comment