Mans kaimiņš, gurķu magnāts, pastāstīja, kā iegūt bagātīgu šo dārzeņu ražu


Pareiza gurķu kopšana nav viegls uzdevums. Kādu iemeslu dēļ parastie pilsoņi uzskata, ka šis dārzenis ir ārkārtīgi nepretenciozs augs , sava veida kaktusa mājas versija. Bet pieredzējuši dārznieki labi apzinās, cik svarīgi ir pareizi rūpēties par gurķiem. 

 

Ir ļoti grūti iegūt bagātīgu zaļo pūtīšu skaistumu ražu. Par laimi, dārzkopības speciālisti ir sagatavojuši veselu kolekciju ar nenovērtējamiem padomiem, kas palīdzēs ikvienam vienkāršam vasaras iedzīvotājam!

 

Gurķu kopšana: laistīšanas un mēslošanas noslēpumi

 

Mitrumu mīlošs augs

Gurķi ir jālaista katru dienu. Laikā, kad augs tikai pieņemas spēkā, laistiet to no rīta. Ziedēšanas un augļu laikā – vakarā. Laistīšana tiek veikta tikai ar siltu ūdeni un pārliecinieties, ka laistāt nevis pašu augu, bet gan zemi zem tā. Protams, nekādā gadījumā nelaistiet gurķus ar šļūtenes strūklu – jūs savainojat augus!

Atcerieties, ka gurķi ļoti mīl mitrumu! Tāpēc, ja ārā ir karsts, jums vajadzēs 3 līdz 5 litrus ūdens uz kvadrātmetru stādīšanas platības. Ja gurķim nav pietiekami daudz ūdens, jūs to uzreiz pamanīsit. Ja redzat, ka olnīca ir nokritusi un drīz sāks dīgt, steidzami palieliniet laistīšanas daudzumu!

Mēslošanas problēma

Tiklīdz uz gurķiem parādījās vismaz viena lapa, nekavējoties sāciet mēslot dārzeņus ar deviņvīru spēks. Šķīdums jāsagatavo proporcijā no 1 līdz desmit. Ja izmantojat putnu mēslus, nevis govju mēslus, varat mainīt proporcijas līdz 1 līdz 25. Tāpat ārkārtīgi svarīgi ir dot gurķiem pareizu virsējo mērci.

Lasi vēl: Dēls nosūtīja savu tēvu, vecu ķirurgu uz pansionātu.. Cilvēki smējās un cerēja uz ļaunāko, līdz notika šis…

Sagatavojiet virsējo mērci šādi: ūdens spainī izšķīdiniet 15 gramus amonija nitrāta, kālija sulfāta un dubultā superfosfāta. Barojiet augu reizi divās nedēļās, kad tas nenes augļus. Kad sākas augļu periods, mēslojiet reizi nedēļā. Centieties nepārsniegt pieļaujamo mēslošanas līdzekļu koncentrāciju.

Turpini lasīt, kā vēl jārūpējas par gurķu ražu, nākošajā lapā

Leave a Comment