Kraukšķīgas un sātīgas kartupeļu daiviņas ar iemīļoto ķiploka mērcīti

Šī recepte sākotnēji tika klasificēta kā piedeva, taču pēc rūpīgas izvērtēšanas esmu sapratusi, ka tā patiesībā ir kaut kas daudz vairāk.

Kartupeļu daiviņas, kas tiek piedāvātas šajā receptē, ir ne tikai ideālas kā piedeva, bet arī lieliski piemērotas kā patstāvīga uzkoda. Tās ir izcilas gan kā viegls ēdiens ar dažādām mērcēm, gan kā sātīga uzkoda pie alus.

Šo kartupeļu daiviņu garša ir tik izteikta, aromātiska un pievilcīga, ka tās var viegli kļūt par jūsu iecienītāko uzkodu.

Tās ir kraukšķīgas ārpusē un mīkstas iekšpusē, piedāvājot patiesu kulinārijas baudījumu.

Šī recepte piedāvā metodi kartupeļu daiviņu pagatavošanai, izmantojot iepriekšēju vārīšanu, kas ir lielisks risinājums gan tiem, kuri tikai sāk apgūt kulinārijas mākslu, gan arī tiem, kuri vēl nav pilnībā sapratuši savu cepeškrāsni.

Šī metode ir viegli izpildāma un nodrošina lieliskus rezultātus, tāpēc ir vērts to izmēģināt.

Jums būs iespēja izbaudīt krāšņus kartupeļu daiviņu ēdienus, kas ne tikai bagātinās jūsu ēdienkarti, bet arī sniegs patiesu baudu katrā kumosā. Ja vēl neesat mēģinājuši, noteikti ieteiktu to izdarīt – jūs nepaliksiet vīlušies!

Sastāvdaļas 4 porcijām :

Pamats kartupeļi 800 grami vistas buljons 500 ml. zariņš svaiga timiāna 5-6 gab. ķiploku 2 krustnagliņas dārzeņu eļļa 3-4 ēd.k. sāls un pipari pēc garšas

Katru kartupeli sagriež 8 daiviņās.

Liek katliņā, pielej buljonu, pievieno timiānu un sāli pēc garšas.

Liek uz plīts un uz lēnas uguns vāra 10-12 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Nolejiet ūdeni un ļaujiet kartupeļiem atdzist un nedaudz nožūt.

Cepamajā paplātē ielej eļļu un uzkarsē cepeškrāsnī. Uz cepešpannas liek kartupeļus un smalki sagrieztus ķiplokus.  Kārtīgi samaisiet, lai viss kārtīgi uzsūcas!

Liek līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep, ik pa laikam apmaisot, līdz zeltaini brūnai, apmēram 20 minūtes.

Tagad varat izbaudīt pašu labāko recepti, kura ir gana vienkārša, bet ļoti garšīga! Lai labi garšo un kārtīga sāta sajūta visai ģimenei!

Leave a Comment