Ko tādu pats savām acīm ir redzējis tikai retais: Toms Bricis publicē biedējošu video – šodien tas noticis tepat Valmierā

Foto – Pexels

Latvijā šo parādību var novērot gan pavasarī, gan Latvijā, tomēr būtībā šāda parādība ir sastopama šajos platuma grādos daudz retāk, nekā tādās vietās, kur zeme ir uzkarsusi daudz intensīvāk. Šeit, Latvijā, tie parasti ir reti sastopami un salīdzinoši maza izmēra, jo Latvijas klimats nav tik karsts un sauss kā tas, piemēram, stepēs un tuksnešos, kur šī parādība sastopama ir gana bieži.

Bricis pie publicētā video pierakstījis “šodien skaista velna slota Valmierā”. Viņš arī norāda, ka video ilgst 30 sekundes un tajā redzama parādība no paša sākuma līdz pat beigām, kad tā “izgaist”. Video nofilmējusi Annija Miščenova.

Lasi vēl: Meteorologs Toms Bricis sola, ka šonedēļ gaidāms vasarīgi silts laiks, diemžēl ne visā Latvijas teritorijā – ir dažas vietas, kur būs krietni, krietni vēsāks…

Foto – ekrānuzņēmums

Komentāros pie publicētā video kāds cilvēks raksta, ka tikpat skaista “velna slota” šodien esot bijusi novērojama arī Krimuldas pagasta Sunīšos. Dabas parādība esot bijusi apmēram tāda pati kā video.

Leave a Comment