Ko stingri ir aizliegts darīt 28. augustā? Šī tiek uzskatīta par ļoti svētu un klusu dienu

Šis svētais tika lūgts dažādos gadījumos, bet biežāk – par mīlas trīsstūra problēmas atrisināšanu. Tautā šo dienu pagātnē sauca par Ciešanu un Sāpju dienu.

Pareizticīgā baznīca 28. augustā godina svētā Tihona piemiņu. Tautā šo dienu pagātnē sauca par Ciešanu dienu.

Kas ir aizliegts

Šajā dienā bija aizliegts veikt jebkādus darbus dārzā un mazdārziņā, vispār strādāt ar zemi un augiem – tiem bija jādod atpūta, citādi varēja sagādāt nelaimi mājā un tuviniekiem. Taču bija ļoti labi turpināt neapdzīvoto telpu sagatavošanu ziemai. 28. augustā bija pienācis laiks iztīrīt pagrabus un noliktavas telpas, kurās glabājās pārtikas krājumi. Tur vajadzēja visu iztīrīt, iznest, izmest visas nevajadzīgās lietas un ar vērmeli vai kadiķi visu izkvēpināt, lai izdzītu visa gada laikā uzkrājušos negatīvo.

Šajā dienā bija svarīgi sakopt un iztīrīt arī pagalmu. Un pēc tam apiet māju un pagalmu ar Dievmātes ikonu rokās, lai pasargātu māju un pagalmu no ugunsgrēkiem, plūdiem un citām dabas stihijām.

Tihona dienā nav vēlams darīt svarīgas lietas. Labāk to veltīt tikai mājas darbiem.

 

Saskaņā ar zīmēm 28. augustā jums nevajadzētu:

· doties makšķerēt

· iesaistīties konfliktos

· zvērēt

· krāpties

· dusmoties uz citiem

· paaugstināt balsi uz kādu

Neej mežā vienatnē – tu vari kļūt par tumšo spēku upuri. Ja rodas šāda nepieciešamība, tev vajadzētu ņemt līdzi kādu citu cilvēku. Vislabāk der bērni.

Tihons šajā dienā ļoti stingri vēršas pret tiem, kas lādējās un strīdējās – par šādu rīcību viņš varēja atņemt veselību, atņemt mēli un, kā mēdz teikt, padarīt cilvēku par stostītāju.

 

Leave a Comment