Ko nedrīkst teikt vecākiem, kuriem ir tikai viens bērns: eksperte nosauc 5 lietas

Ir dažas lietas, ko nekad nevajadzētu teikt vecākiem, kuriem ir tikai viens bērns. Pat nedomājot, šīs lietas var aizvainot un sāpināt otru cilvēku.

Ģimenes attiecību eksperte Belinda Kerra norāda, ka ir 5 lietas, kuras nevajadzētu lietot sarunā ar vecākiem, kuriem ir viens bērns.

“Vai tu negribi viņai/viņam dot brāli vai māsu?”

Jūs nezināt, kam vecāki izgājuši cauri, lai viņiem piedzimtu bērns. Arī apkārtējie cilvēki nezina ģimenes finanšu līmeni un apstākļus, tāpēc nevajadzētu uzsvērt nepieciešamību ģimenē ievest vēl vienu bērnu. Turklāt brāļa vai māsas piedzimšana nav garantija, ka viņi sapratīsies vai socializēsies viens ar otru, kad būs lielāki.

“Vai viņai/viņam nav vientuļi?”

Viņi ir laimīgi. Dažiem bērniem patīk būt vienīgajiem ģimenē, viņi mīl savus vecākus un apkārtējo pasauli un nevēlas tur ielaist nevienu citu. Turklāt viņiem, iespējams, pietiek socializēšanās ar attālākiem radiniekiem un draugiem.

“Šādi bērni ir savtīgi.”

Grūti noticēt, ka cilvēki tev to teiktu sejā, taču tas ir sen iesakņojies stereotips. Bet atcerieties, ka bērni, kas auguši kā vienīgie ģimenē, var būt arī draudzīgi. Mums vienkārši ir jāatmet šis vārds “savtīgs”, kad runa ir par audzināšanu, jo tas pārāk bieži tiek teikts vecākiem, kuriem ir tikai viena atvase. Turpretī daudzi cilvēki, kas no brīva prāta izvēles dzīvi bez bērniem, uzskata, ka bērnu radīšana vispār ir savtīga. Tāpēc ar šī vārda lietošanu jābūt uzmanīgiem jebkurā gadījumā.

“Kas par tevi parūpēsies, kad tu būsi vecs?”

Daži cilvēki patiešām domā ilgtermiņā un nevēlas, lai vecāka gadagājuma cilvēku aprūpes nasta gulstas uz vienu bērnu. Tā ir jauka doma, taču vairāku bērnu radīšana negarantē, ka viņi dalīs vecāku aprūpes nastu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

“Tu īsti nezini rūpes, kas ir mammai ar daudziem bērniem.”

Belinda Kerra norāda, ka tas ir pārsteidzoši, bet patiešām viņas praksē ir piemēri, ka daudzbērnu mammas uzskata, ka viņas ir “īstās mammas”. Tomēr šādam uzskatam nav pamatojuma, jo arī viena bērniņa mammas ir bijušas grūtnieces, dzemdējušas, auklējušas, negulējušas pa naktīm, uztraukušās un upurējušas savas finanses, karjeru un laiku, lai audzinātu bērnu.

 

 

Leave a Comment