Ko kliedza mirstošais Šatunovs pēdējās sekundēs: to gribēja noslēpt

Pirms savas nāves Šatunovs uzsāka nepatīkamu juridisku karu ar producentu Andreju Razinu par tiesībām uz grupas “Laskovij maj” hitiem. Viņš Razina pozīciju novērtēja kā “pirmsnāves krampjus.”

Pērnā gada 23. jūnijā kļuva zināms par krievu popmūzikas skatuves leģendas n.ā.v.i – 48 gadu vecumā no šīs dzīves šķirās grupas “Laskovij Mayj” solists Jurijs Šatunovs.

Dienu pirms nāves dziedātājs atpūtās Maskavas apgabalā kopā ar savu menedžeri Arkādiju Kudrjašovu, dzerot alu un ēdot vēžus. Naktī Šatunovam kļuva slikti, draugi viņu nogādāja slimnīcā Rastunovas ciematā.

Ārsts kardiologs paskaidroja, ka pēc infarkta ir “zelta stunda”. Slimības iznākums lielā mērā ir atkarīgs no pacienta uzvedības šajā laikā un no viņam sniegtās medicīniskās palīdzības kvalitātes.

Ārsti nolēma pacientu nogādāt Centrālajā rajona slimnīcā. Bet ātrās palīdzības mašīnā dziedātājam kļuva vēl sliktāka. Ap pulksten 23.30 viņš tika ievietots reanimācijā, kur nomira. Pēc provizoriskiem datiem, Šatunova n.ā.v.e.s cēlonis bija sirds mazspēja uz attīstošas masveida sirdslēkmes fona.

Varbūt pie vainas bija pārmērīga slodze. Kopš maija sākuma Šatunovs bija sniedzis pusotru duci koncertu Krievijā, pēdējais bija 20. jūnijā Podoļskā, netālu no Maskavas. Nākamā turneja bija paredzēta Baltkrievijā jau 2022. gada oktobrī.

Lasi vēl: “Talantīgs aktieris ir atstājis mūsu dzīvi uz visiem laikiem”: mēs sērojam par slavenības aiziešanu

Tagad ir kļuvis zināms par dziedātāja pēdējiem vārdiem. Pirms n.ā.v.e.s viņš histēriski kliedza: “Man ir spazmas.”

 

Leave a Comment