Kļūdas, mazgājot gultas veļu, ko pieļauj katra otrā saimniece: lūk, ko jūs nevarat darīt ar palagiem un spilvendrānām

Daudzas saimnieces sūdzas par pārāk strauju gultasveļas nolietošanos: ļoti agri dažas palagi un spilvendrānas izbalē un kļūst noplukuši.

Vairākas reizes gadā nākas iegādāties jaunus izstrādājumus.

Tomēr ir saimnieces, kurām izdodas saglabāt gultasveļu svaigu, izturīgu un spilgtu ilgu laiku.

Kas izskaidro šo “dīvainību”? Atbilde ir vienkārša: dažas sievietes pareizi mazgā palagus, segas pārvalkus un spilvendrānas, bet citas pieļauj rupjas kļūdas.

Tātad, ko nevajadzētu darīt ar gultas veļu, ja vēlaties, lai tā kalpotu pēc iespējas ilgāk?

Mazgājiet reti

Biežai mazgāšanai vajadzētu izraisīt pārāk ātru materiāla nolietošanos. Šis noteikums attiecas gandrīz uz visām lietām. Izņēmumi – segas pārvalki, spilvendrānas un palagi. Tam ir vienkāršs izskaidrojums: uz šīm lietām nonāk daudz sviedru un ādas daļiņu. Šie piesārņotāji ir jānovāc diezgan bieži. Tāpēc gultas veļa ir jāmazgā regulāri, vēlams vismaz reizi nedēļā, vēlākais, reizi divās nedēļās.

Nepiemērots mazgāšanas režīms

Nevar mazgāt spilvendrānas un palagus ūdenī, kura temperatūra ir augstāka par 40 grādiem. Daudzas saimnieces mazgā gultas veļu 60 grādu temperatūrā, un pēc tam ir pārsteigtas, ka materiāls ātri bojājas. Turklāt neuzlieciet pārāk lielu veļas mašīnas apgriezienu skaitu: audums var tikt nopietni bojāts. 1200 vietā izvēlieties 800 apgriezienu mazgāšanas ciklu.

Lasi vēl: Ideāls augusta mēslojums bietēm: lūk, ko pievienot spainī ar ūdeni

Kondicioniera lietošana

Visu veidu gultasveļa ir iekļauta to lietu sarakstā, kuras nedrīkst “apstrādāt” ar kondicionieri. Šī līdzekļa dēļ uz izstrādājumu virsmas rodas nogulsnes, kas atņem materiālam tā absorbējošās īpašības. Turklāt var parādīties putekļu ērcītes.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Ir vēl viens svarīgs punkts: mazgājot palagus un spilvendrānas, nevajadzētu pārspīlēt ar veļas pulveri. Eksperti nosaka, ka reizēm ražotāji pārspīlē ar nepieciešamā veļas pulvera apjomu. Mazgājot gultas veļu pilnībā pietiks ar pusi no paredzētā apjoma.

Leave a Comment