Ķermeņa daļas, kas jāmazgā katru dienu, jo pretējā gadījumā gadiem ejot vari iedzīvoties pamatīgās nepatikšanās

Ir vairākas ķermeņa daļas, kuras nevajadzētu bieži mazgāt. Pirmkārt, zinātnieki, frizieri un citi eksperti neiesaka mazgāt matus katru dienu. Ja ir liela vēlme, matus var vienkārši izskalot ar ūdeni, bet šampūnu vajadzētu lietot pēc iespējas mazāk, jo tas izskalo matu dabiskos taukus un ar laiku tie kļūst sausi un trausli.

Bet tagad pastāstīsim par ķermeņa zonām, kuras, gluži pretēji, prasa ikdienas mazgāšanu. Pārbaudi pats – vai tu ievēro ekspertu ieteikumus?

Saskaņā ar Vese***as portāla “Health Digest” datiem, katru dienu ir jāmazgā tikai trīs ķermeņa daļas: paduses, pēdas un cirkšņi (intīmās zonas jeb apvidus starp gūžu un vēdera apakšējo daļu).

Medicīnas zinātņu doktore Sendija Skotņicka pauž, ka uzturot šīs ķermeņa vietas tīras, var novērst niezi un dažādas ādas Sli**bas. Šķiet, tā ir taisnība – mēs pārbaudījām vairākus citus avotus, un arī tajos minēts, ka minētās ķermeņa daļas jāmazgā katru dienu.

Noskaidrosim, kāpēc eksperti mi tieši šīs konkrētās jomas un kas notiks, ja regulāri neievērsi to higiēnu.

 

Kā mazgāt paduses un kādus risku rada to netīrība

Padusēm ir nepieciešama ikdienas aprūpe. Šī ķermeņa daļa ir pakļauta berzei un slikti vēdinās, tāpēc tur vairojas baktērijas. Pēc zinātnieku uzskata, cilvēka padusēs ir īpaši daudz Staphylococcus hominis baktēriju, kas pārstrādā sviedrus un veido tiola ogļūdeņraža radikāļus – tie ir nepatīkamās smakas cēlonis. Papildus baktērijām padusēs uzkrājas netīrumi, atmirušās ādas šūnas un dezodoranta atlikumi, kas ir savlaicīgi jālikvidē nomazgājot.

Lasi vēl: Tiesu administrācija publicējusi ļoti svarīgu ziņu iedzīvotājiem! Katram otrajam jāierodas uz tiesu

Paduses jāmazgā ar ziepēm – tās attīra šo ķermeņa daļu no sviedriem un dezodoranta atlikumiem. Paduses jāmazgā ar vieglām masējošām kustībām apmēram minūti. Pēc tam ar ūdens strūklu jānomazgā ziepes un netīrumi, bet paduses jānoslauka ar sausu dvieli.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment