Kas notiks ar cilvēka organismu, ja daudz ēdīs saulespuķu sēkliņas? Par to vienmēr tiek klusēts

Taču, tāpat kā viss dzīvē, arī saulespuķu sēklu lietošana ir saistīta ar zināmiem riskiem. Pirmkārt, tajās ir daudz kaloriju. 100 gramos saulespuķu sēklu ir aptuveni 600 kaloriju, kas ir līdzvērtīgi pilnvērtīgai maltītei. Ja katru dienu apēdat paciņu sēklu, varat viegli iegūt svaru.

Turklāt, ja ēdat grauzdētas saulespuķu sēklas, jūs varat nesaņemt visas to priekšrocības. Grauzdēšana iznīcina daudzas sēklās esošās labvēlīgās vielas vai pārvērš tās par kaitīgām.

Turklāt, ja sēklas ēdat bieži, jūsu zobārsts var nebūt ar jums apmierināts. Pastāvīgais spiediens uz zobiem var izraisīt plaisas un kariesu, kas noved pie emaljas retināšanās un, iespējams, pat zobu zuduma.

 

Visbeidzot, ir svarīgi apzināties iespējamos riskus, kas saistīti ar kadmija uzkrāšanos. Saulespuķes ir jutīgi augi, kas absorbē visu no apkārtējās vides, tostarp izplūdes gāzes un ķīmiskās vielas.

Tās īpaši iecienījušas kadmiju, kas var uzkrāties cilvēka organismā un izraisīt urīnceļu un reproduktīvās sistēmas bojājumus. Īpaši jutīgas ir nieres, un kadmija iedarbība var izraisīt anēmiju, jo samazinās dzelzs uzsūkšanās.

Lasi vēl: Smags laiks piemeklējis ”Latvijas pastu”; kā tas ietekmēs klientus un vai mums nāksies šķirties no ”Latvijas pasta”?

Taču neuztraucieties, mērens saulespuķu sēklu patēriņš ir pilnīgi drošs. Sēklu un tajās esošo vitamīnu un minerālvielu priekšrocības atsver iespējamo kaitējumu.

Svarīgi atcerēties, ka tikpat svarīga ir produkta kvalitāte, un uzmanīties no izplūdes gāzu un citu ķīmisko vielu ietekmes. Ja iespējams, izvēlieties neapgrauzdētas sēklas un izvairieties no pārmērīga to daudzuma lietošanas. Kā saka vecais teiciens, viss ar mēru.

Leave a Comment