Ārzemju sinoptiķi stāsta, ka februāris solās būt ziemas sniegotākais mēnesis – ko sagaidīsim Latvijā?

Ārzemju sinoptiķi stāsta, ka februāris solās būt ziemas sniegotākais mēnesis Austrumeiropā. Bet ko Latvijas sinoptiķi atklāj par gaidāmo laiku pie mums februārī?

Iepriekš sinoptiķi bija prognozējuši, ka februāris būs sauss Austrumeiropā, tomēr pirms pāris dienām viņi prognozi savu mainīja. Ko tagad atklāj?

Meteorologi iepriekš prognozēja, ka 2024. gada februārī būs sauss laiks un būs gaidāms sals, taču vēlāk prognozes mainījās. Tagad hidrometeoroloģijas centru darbinieki brīdina, ka ziemas beigas būs sniegotas, lielākajā daļā Austrumeiropas.

 

Vidējā joslā meteorologi sola gandrīz ikdienas snigšanu – vismaz 20 dienas no 22 dienām. Spēcīgākie sniega nokrišņi tiek prognozēti 9. un 10. februārī.

Laika apstākļi var novest pie tā, ka sniega segas lielums pārsniegs visas iespējamās normas. Austrumos sniega daudzums palielināsies, kompensējot iepriekšējo periodu deficītu.

Lasi vēl: Smags laiks piemeklējis ”Latvijas pastu”; kā tas ietekmēs klientus un vai mums nāksies šķirties no ”Latvijas pasta”?

Interesanti:

Kurā gadā Latvijā bija vislielākais sniega daudzums?

Latvijā vislielākais sniega daudzums tika reģistrēts ziemā, kas bija 2005./2006. gada ziemā. Šajā periodā sniega sega bija izteikti bieža un apjomīga, un tas ilga vairākas nedēļas.

Dažās vietās sniega kaudzes sasniedza pat vairākus metrus augstumā. Šī ziemas pārklājums bija ļoti izteikts un ilgstošs, kas radīja dažādas problēmas, bet arī piedāvāja priekšrocības dažādās ziemas aktivitātēs un tūrisma veidos.

Bet ko Latvijas sinoptiķi un dabas vērotāji atklāj par gaidāmo februāri tieši pie mums? Noskaidrosim! 

Lasi vēl: Magones kavalieris Toļiks pārsteigts, kādā bardakā dzīvo izredzētā Magone (VIDEO)

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment