Kas jūs sagaida, ja no ielas paņemat pieaugušu kaķi: visa patiesība

Ne visi cilvēki piekrīt tikai un vienīgi maziem kaķēniem: daži cilvēki par mājdzīvniekiem izvēlas pieaugušus dzīvniekus, kas paņemti no ielas.

Tomēr ar šādiem kaķiem ir daudz problēmu. Pirmkārt, topošajiem saimniekiem ir bažas par pakaišu kastīti un iemācīšanos doties uz to, kas, piekritīsiet, ir svarīgi.

Speciālisti, kas nodarbojas ar kaķu uzvedību, labprāt atbildēja uz jautājumiem, kas uztrauc kaķu īpašniekus.

Pēc viņu domām, uz ielas paņemtu kaķi, kurš līdz šim nav izmantojis pakaišu kastīti un nekad nav redzējis skrāpēšanas stabiņu, var iemācīt abus šos “piederumus”.

Ja runājam par pakaišu kastīti, būs labāk, ja vispirms dosiet mājdzīvniekam apmeklēt vairākas tualetes, kas ierīkotas visā dzīvoklī, jo kaķis pieradis ar savām dabiskajām vajadzībām tikt galā dažādās vietās.

Lasi vēl: Taro kāršu horoskops Jaungada svētku nedēļai: kādam gaidāms brīnums, bet kādam skandāls

Izvēloties skrāpēšanas vietu, priekšroku dodiet materiāliem, kas ir tuvi dabiskiem, piemēram, džutai vai sizalam. Iespējams, ka kaķis izrādīs interesi par izstrādājumiem, kas izgatavoti no kartona. Varat būt droši: varbūtība, ka kaķis no ielas sabojās mēbeles vai tapetes, ir tieši tāda pati kā jebkura cita mājdzīvnieka gadījumā.

Arī citas grūtības, piemēram, priekšmetu mešanu vai ziedu ēšanu, var atrisināt tādā pašā veidā – visās nevēlamas uzvedības situācijās ir nepieciešamas tikai 3 lietas: laiks, mīlestība un vēlme palīdzēt jaunajam četrkājainajam ģimenes loceklim.

Leave a Comment