CSDD paziņo, ka no 2024.gada gaidāmas izmaiņas dažiem transportlīdzekļu vadītājiem un to auto!

CSDD paziņo, ka no 2024.gada gaidāmas izmaiņas dažiem transportlīdzekļu vadītājiem un to auto. Ņemiet vērā, ka šīs izmaiņas jau stāsies spēkā pēc dažām dienām. 

Kāds ir Latvijas CSDD uzdevums?

Latvijas CSDD jeb Ceļu satiksmes drošības direkcija ir valsts iestāde, kuras galvenais uzdevums ir veicināt ceļu satiksmes drošību Latvijā. Tā nodarbojas ar dažādām funkcijām un darbībām, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un samazinātu ceļu negadījumu skaitu.

Galvenie CSDD uzdevumi ietver:

Ceļu satiksmes noteikumu izstrāde un uzraudzība: CSDD ir atbildīga par ceļu satiksmes noteikumu izstrādi un to ieviešanu. Tas ietver ceļu satiksmes likumu un citus normatīvos aktus, kas regulē ceļu satiksmi.

Ceļu satiksmes dalībnieku izglītošana: CSDD organizē izglītojošas kampaņas un pasākumus, lai paaugstinātu ceļu satiksmes dalībnieku apziņu par drošību un iedrošinātu pareizu uzvedību ceļos.

Ceļu satiksmes negadījumu analīze un statistika: CSDD veic ceļu satiksmes negadījumu analīzi un apkopo statistiku, lai identificētu riska faktorus un attīstītu pasākumus ceļu satiksmes drošības uzlabošanai.

 

Autovadītāju apmācība un eksāmeni: CSDD nodrošina autovadītāju apmācību un eksāmenu sistēmu, lai sagatavotu drošus un atbildīgus autovadītājus.

Transportlīdzekļu tehniskā apskate: CSDD veic un uzraudzība transportlīdzekļu tehnisko apskati, nodrošinot, ka transportlīdzekļi atbilst drošības standartiem.

Ceļu infrastruktūras uzraudzība: CSDD piedalās ceļu infrastruktūras uzraudzībā un plānošanā, lai nodrošinātu ceļu drošību un efektīvu transporta plūsmu.

Drošības kameras un citi tehniskie risinājumi: CSDD ievieš dažādus tehniskos risinājumus, piemēram, drošības kameras, lai uzraudzītu ceļu satiksmi un uzlabotu drošību.

Lasi vēl : Viktorija Raidos brīdina : “Esiet Ļoti uzmanīgi!” Šīm zīmēm tuvākajās dienās sagaidāmas milzu neveiksmes

Lasi vēl : Daudzbērnu tēvs: “Man ir divistabu dzīvoklis! Ja Tagad jāiet uz banku, man teikts, ka esmu jau par vecu!”

CSDD darbs ir vērsts uz to, lai veicinātu ceļu satiksmes drošību un samazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu Latvijā, īstenojot dažādus pasākumus un darbības ceļu drošības jomā.

 

Kas gaidāms 2024.gadā par izmaiņām? Atklāj CSDD pārstāvji. Lasi tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment