Karaliskā recepte marinētiem tomātiem ziemai – pārbaudīta gadu gaitā, ēdam pirms Jaunā gada. Mūsu ģimenes iecienītākais veids

Un tagad tomāti, vispirms izklāju tomātus pa burkas apkārtmēru, un tad pildu vidu. Tad vēl kārta tomātu un pa virsu taisu cepurīti no sīpoliem.

Šādi pagatavoti tomāti arī pēc pusgada garšo tā, it kā tie būtu tikko no krūma noplūkti. Uzlieku pannu uz uguns un ieleju ūdeni. Pievienoju sāli, cukuru un, kad ūdens vārās, pievienoju etiķi.

Šodien aiztaisu 5 burkas un man vajag 1,5 litrus ūdens. Tāpēc pastāstīšu recepti tieši vienam litram ūdens: uz litru ūdens pievienoju 20 gramus sāls, 30 gramus cukura. Un, kad ūdens vārās, pievienojiet 50 ml 9% etiķa uz 1 litru ūdens.

Burkas pildu ar verdošu marinādi. Es pārklāju ar vākiem un novietoju tos katliņā uz auduma sterilizācijai. Ieleju pannā siltu ūdeni.

Un tiklīdz ūdens uzvārās, 500 gramu burkas sterilizēju 5 minūtes.
Izņemu un aizskrūvēju vākus. Es apgriežu burkas uz vākiem un atstāju tās, līdz tās pilnībā atdziest.

Šie tomāti ir lieliski piemēroti jebkuram garnīram un gaļas ēdieniem. Tie izrādās aromātiski un ļoti garšīgi.

Sastāvdaļas:

• Tomāti – 1,5 kg

• Sīpols – 400 g

• Melnie pipari – 25 gab.

• Smargo piparu zirņi – 10 gab.

• Krustnagliņas – 5 gab.

Marināde 1 litram ūdens:

• Sāls – 20 g

• Cukurs – 30 g

• Etiķis (9%) – 50 ml

Lasi vēl: Klimata trakums sāksies augusta vidū: sinoptiķi paziņoja par jaunu prognozi vasaras beigām

Šodien gatavosim tomātus ziemai pēc mūsu krustmātes receptes, vienmēr biju pārsteigta, ka viņai ir visgaršīgākie tomāti un tagad viņa padalījās ar šo pasakaini garšīgo, īsto tomātu recepti, nevis marinētiem!

Nepievienojot etiķi vispār un pat bez citronskābes, tie var stāvēt dzīvoklī gadiem bez neviena vāka uzpūšanās! Kāds ir šo tomātu noslēpums ziemai?

1. Šodien nemocīšu sevi un tevi, sterilizējot burkas virs tvaika, bet, godīgi sakot, man šī metode ir labāka, lai arī ilgāk, bet vispirms visas burkas izmazgāsim ar dzeramo sodu un kārtīgi izskalosim.

2. Tālāk sajauc pusglāzi 70% etiķa esences un 1/4 glāzes ūdens. Ar šo šķīdumu rūpīgi izskalojam burkas ar vākiem, notecinām šķīdumu, jo tas notek no sienām un uzglabājam atsevišķā burkā līdz nākamajai reizei.

3. Litra burku apakšā liek dilles, var izmantot zaļus zariņus vai lietussargus, kā arī 1 ķiploka daiviņu. Viss produktu komplekts trim 1 litra burciņām ietilps vienā 3 litru burkā. Tomātus saduram pie kāta un pildām burkas līdz vidum.

4. Saldos piparus lieku vienā burciņā, asos piparus citā, bet trešo atstāju bez nekā. Ja liek trīs litru burkā, tad iesaku likt visu piparu, bet nogriezt kātiņu un sadurt ar dakšiņu, lai iekšā ir marināde.

 

Leave a Comment