Karaliskā recepte marinētiem tomātiem ziemai – pārbaudīta gadu gaitā, ēdam pirms Jaunā gada. Mūsu ģimenes iecienītākais veids

Tagad ir pienācis laiks sākt gatavoties ziemai, gatavot krājumus no tomātiem. Ja jūs nodarbojaties ar mājas konservēšanu, tad iesaku marinēt tomātus pēc šīs neparastās un ātrās receptes.

Pagatavošana izrādās pārsteidzoši aromātiska, patiesībā karaliska recepte. Metode ir vienkārša un neticami garšīga. Konservi labi uzglabājas istabas temperatūrā skapī.

Izmēģiniet to un ziemā piedāvājiet marinētus tomātus kā papildu vai neatkarīgu ēdienu. Tas ir lielisks kārums svētku dzērieniem. Esmu pārliecināts, ka jums tas patiks. Viss tiek pagatavots ļoti vienkārši un ātri, garšvielu būs nepieciešams minimums.

Sastāvdaļas:

tomāti – cik ieies.

Marināde 1,0 litram ūdens:

ūdens – cik daudz nonāks burkā;

1 sīpols;

3 ēdamkarotes cukura;

1 ēdamkarote akmens sāls bez jebkādām piedevām;2 lauru lapas;

7 melnie pipari.

Gatavošanas soļi:

Es ņemu tīru, sterilizētu burku un nejauši ievietoju tajā sīpolus, sagrieztus gredzenos. Tālāk es piepildu burku ar tomātiem, periodiski kratot, lai paliek mazāk tukšu vietu. Tomātiem vajadzētu cieši gulēt, labāk tos ņemt ar plānu ādu.

Dārzeņus pārlej ar verdošu ūdeni, pārklāj ar tvaicētiem vākiem un ļauj nostāvēties 20 minūtes.

Lasi vēl: Kā atgriezt spīdumu hromētajai santehnikai: divi vienkārši produkti, lai atgūtu nevainojami izskatu

Pēc 20 minūtēm ieleju pannā ūdeni, uzvāru, ieleju vēlreiz, nogaidu 15 minūtes. Šķidrumu atkal ieleju pannā.

No notecinātā ūdens sagatavoju marinādi – ūdenī izšķīdina sāli, cukuru, pievieno piparus un lauru lapu. Kad viss uzvārās, uz 1 litru ūdens pievieno 1 tējkaroti citronskābes un nogriež uguni.

Somu tomāti: mēs apēdam pa burciņai un pat izdzeram sālījumu

Šie somu stila tomāti sanāk ļoti garšīgi, it kā būtu svaigi, sālījumu pat dzeram. Tās labi uzglabājas skapī istabas temperatūrā līdz nākamajai ražai.

Kā es gatavoju:

400 gramus sīpolus sagriezu plānās spalvās. Es to apleju ar verdošu ūdeni dažas minūtes, lai atbrīvotos no sīpolu rūgtuma. Un ielieciet to bļodā.

Ņemu 1,5 kg gatavu, stingru tomātu un sagriežu tomātus 2 daļās. Šai receptei es izvēlos mazus tomātus, ja jums ir lieli, sagrieziet tos 4 daļās. Burkas apakšā lieku 2-3 ēdamkarotes sīpolu. Pievienoju 1 krustnagliņas pumpuru, 2 smaržīgos piparu zirņus un 5 melnos piparus.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment