Kāpēc aplīmēt klēpjdatoru ar skoču: jūs pat nespējat iedomāties, cik lielu labumu iegūsiet

Vai zināji, ka klēpjdators ir viena no visvairāk piesārņotajām vidēm? Taču ierīces tīrīšana var būt vienkārša, izmantojot vienu triku.

Mūsdienu pasaulē klēpjdators ir kļuvis par neatņemamu cilvēka ikdienas dzīves sastāvdaļu, tāpēc ir svarīgi zināt, kā to uzturēt efektīvu un nodrošināt tā ilgmūžību. Viens no dzīvi uzlabojošiem trikiem, kas jums noteikti noderēs, ir klēpjdatora tastatūras aplīmēšana ar līmlenti. Lai gan šis triks var šķist dīvains, tas palīdzēs pasargāt ierīci no putekļiem un novērst ar to saistītas problēmas.

Tikai nedaudzi cilvēki to apzinās, bet tikai vienas lietošanas dienas laikā klēpjdatora tastatūra uzkrāj aptuveni 5 g dažādu gružu, sākot no putekļiem līdz pat matiem un ādas epitēlijam. Visi šie elementi laika gaitā var pasliktināt ierīces veiktspēju.

Piemēram, starp taustiņiem sakrājušies gruži var traucēt to darbību, klaviatūras nospiešana kļūst mazāk precīza, un palielinās mehānismu nolietojums. Putekļi var nokļūt arī klēpjdatora iekšpusē, aizsprostojot ventilācijas atveres, kas nākotnē izraisa iekārtas pārkaršanu un veiktspējas pasliktināšanos. Putekļi var arī sabojāt dažas ierīces sastāvdaļas.

Smalkie gruži, sajaucoties ar sviedriem, ietekmē elektriskos kontaktus, kas nākotnē var izraisīt nepareizu taustiņu darbību.

Lai to novērstu, meistari iesaka uz klaviatūras uzlīmēt līmlenti. Dari to regulāri, viegli piespiežot no augšas, lai lente cieši pieliptu pie taustiņiem. Kad visa tastatūra jau ir pilnībā aplīmēta ar skoču, pagrieziet klēpjdatoru otrādi un viegli, viegli to piesitiet. Tagad varat uzmanīgi noņemt līmlenti, pie kuras jau ir pielipuši gruži, kas bija sakrituši datora spraugās.

Tīrot portatīvo datoru, atcerieties vēl pāris noteikumu

Pirms tīrīšanas izslēdziet datoru un atvienojiet to no strāvas avota.

Izmantojiet mikrošķiedras drānu, lai notīrītu ekrānu. Nelietojiet papīra dvieļus vai raupjus materiālus, jo tie var saskrāpēt ekrānu.

Ja nepieciešams, nedaudz samitriniet drānu ar ūdeni vai speciālu ekrānu tīrīšanas šķidrumu. Nekad nesmidziniet šķidrumu tieši uz ekrāna.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Izmantojiet vates kociņus vai īpašas tīrīšanas nūjiņas, lai notīrītu starp taustiņiem.

Tīriet datoru regulāri, lai izvairītos no putekļu uzkrāšanās un ilgtermiņa bojājumiem.

Uzglabājiet datoru tīrā un sausā vietā, lai samazinātu putekļu un netīrumu uzkrāšanos.

 

 

 

 

 

Leave a Comment