Kādus augus labāk stādīt uz kapu kopiņas, pēc ekstrasensu domām?

Protams, ikviens cilvēks, kas apmeklē savu mirušo radinieku apbedījumu vietas kapsētā, vēlas, lai kaps izskatītos ne tikai glīti, bet arī skaisti. Tāpēc daudzi cilvēki papildus regulārai uzkopšanai nodarbojas arī ar ziedu stādīšanu.

Tomēr jāsaprot, ka ne visi augi spēs dzīvot šādos apstākļos, jo koku ēna kapsētā parasti diezgan spēcīgi aizsedz saules gaismu. Tāpēc pirms pirkšanas ir jānoskaidro, kuras puķes ir ļoti dzīvotspējīgas un piemērotas audzēšanai uz kapa.

Kam jāpievērš uzmanība, izvēloties ziedus? Kā uzskata ekstrasensi

Nepretenciozitāte. Iespējams, tas ir vissvarīgākais punkts. Protams, ikviens, kurš rotā mīļotā cilvēka kapavietu, vēlas, lai augs ilgi priecētu ar bagātīgiem ziediem vai vismaz sulīgu lapotni. Šī iemesla dēļ ļoti ieteicams nesaudzēt rozes.

To kopšana ir ļoti rūpīga: regulāri jālaista augs, jāapgriež krūmi, zeme jāpapildina ar mēslojumu un jāravē, kā arī jāveic apstrāde ar speciāliem līdzekļiem no kaitēkļiem.

 

Tikai nedaudziem cilvēkiem ir iespēja to darīt regulāri, jo īpaši, ja kapsēta atrodas tālu no mājām. Tādā gadījumā ir pakalpojumi, kur var pasūtīt kapavietas labiekārtošanas pakalpojumus attālināti.

Atbilstošs ziedkopas izskats ir lielo pumpuru, kas atgādina cepures, neesamība. Šādi augi izskatīsies nevietā. Piemēram, peonijas un krizantēmas ir ļoti skaistas, bet šādas milzīgas ziedu ”galvas” labāk izskatīsies pie dālijas vai uz puķudobes pagalmā, nevis uz kapa.

Lasi vēl: “Es kā lepna latviete esmu ļoti pateicīga Amerikai” – TV personības Janas Duļevskas ģimenes dzīvē notikušas pārmaiņas

Ziedēšanas sezonalitāte, atbilstoši kurai jāveido kompozīcijas. Šeit ir iespējami varianti: daži cilvēki vēlas, lai visu vasaru ziedētu viena vai otra puķe, citi izvēlas augus tā, lai tie ziedētu aptuveni vienā laikā.

Lasi vēl : “Pūķis ieviesīs ilgi gaidītās pārmaiņas!” Nosauktas zīmes, kurām tuvākajās dienās uzsmaidīs pamatīga veiksme

Lapu izskats. Lai saglabātu dekoratīvo efektu visa gada garumā, jāizvēlas augi, kas izskatās skaisti ne tikai ziedēšanas laikā, bet arī pēc tam.

Stādīšanas vietas apgaismojuma pakāpe. Tas tieši ietekmē ziedu izvēli. Parasti kapsētās parasti ir maz gaismas, bet gadās, ka konkrētais kaps ir malā un otrādi – no rīta līdz vakaram ir applūsts ar sauli.

Lasi arī: Salāti “Draudzība”: ātra recepte delikātai uzkodai

Ziedu augstums. Skaisti izskatās zemi augi ar sīkiem ziediem, bet pārāk augsti stublāji var aizēnot pieminekli un nevajadzīgi izcelties, atņemot visu uzmanību.

Leave a Comment